EasyJet sætter rekord med Airbus nummer 200

Det britiske lavprisflyselskab easyJet har netop fået leveret Airbus nummer 200 siden 2003. Det er det hurtigste et luftfartsselskab har fået leveret så stort et antal Airbus-fly. Jubilæumflyet fejres med særlig orange bemaling.

Ved en netop overstået ceremoni i Toulouse i Frankrig blev et fly overleveret fra flyproducent til luftfartsselskab. Det er i sig selv ikke nogen epokegørende begivenhed, men denne gang blev der alligevel gjort særlige anstrengelser.

Det var nemlig flyproducenten Airbus, der leverede et fly til easyJet PLC, og flyet gjorde sig bemærket ved at være nummer 200 til det britiske lavprisflyselskab. Med leveringen markede easyJet sig som verdens yngste luftfartsselskab til at nå en flåde af 200 Airbus-fly.

For at fejre begivenheden havde det nye Airbus A320-fly da også fået en særlig bemaling. I stedet for det traditionelle orange logo på en helt hvid baggrund var hele flyet malet i den orange farve medlogoet skrevet ihvidt.

Samtidig havde det nye flys jomfrurejse med passagerer fra Toulouse til Paris og derfra videre til London meget passende fået flight-nummer EZY200.

“Vores ambition er at blive Europa foretrukne luftfartsselskab. Vi er allerede Storbrianniens største – med flere passagerer end konkurrenterne tilsammen. Vores mål er at gøre Europa “Orange“ og den særlige bemaling af fly nummer 200 understreger den ambition,“ sagde Carol Carolyn McCall, der er koncernchef og CEO hos easyJet PLC.

I forvejen opererer easyJet verdens største flåde af Airbus A319-fly med 166 eksemplarer i drift. Med de nye A320-fly er easyJet nu også blevet Europas største opereatør af A320-fly.

EasyJet fik leveret sit første Airbus-fly (en A319) i september 2003 og har altså på mindre end 8 år nået en imponerende milepæl af 200 Airbus-fly. I gennemsnit har Airbus leveret et fly til easyJet hver 14. dag siden starten af samarbejdet.

Airbus A320-serien er leveret i mere end 4.600 eksemplarer ogmed en ordrebog hos Airbus på yderligere 7.000 fly er A320-serien verdens bedst sælgende narrow-body fly.

EasyJet flyver mere end 500 ruter med 182 fly i 28 lande. Selskabet blev grundlagt i 1995 af Sir Stelios Haji-Ioannou og beskæftiger i dag mere end 6.000 ansatte. Selskabet er den fjerdestørste operatør i Københavns Lufthavn, hvorfra der er otte ruter med udganspunkt i Go-lavprisfingeren.

I de seneste 12 måneder fløj easyJet med over 51 millioner passagerer og kæmper en indædt kamp med rivalen Ryanair om at blive Europas største lavprisflyselskab.