EasyJet Airbus A319-100 (Foto: Simone Ciaralli)

EasyJet tæt på 100 destinationer fra Berlin

I løbet af kort tid er det britiske lavprisflyselskab easyJet blevet den største operatør i de to Berlin-lufthavne med samlet 95 ruter i den kommende sommer.

Frem til konkursen i airberlin havde befolkningen i Tysklands hovedstad deres eget flyselskab. Fremover vil det primært være et britisk flyselskab, der skal sende de omkring 3,7 millioner berlinere på vingerne.

Lavprisflyselskabet easyJet har nemlig overtaget den rolle, som airberlin havde i Berlin, og nu flyver selskabet med de orangebemalede fly fra begge Berlin-lufthavne, henholdsvis Tegel og Schönefeld.

I sommertrafikprogrammet, der træder i kraft den 25. marts øger easyJet fra de nuværende 19 destinationer fra Berlin-Tegel til i alt 42 destinationer, hvilket således er mere end en fordobling. Det er primært ruter til Frankrig, Italien og Spanien, der er blandt nyhederne.

På de tyske indenrigsruter kan man også flyve med easyJet. I øjeblikket tilbydes Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf og Müchen fra Berlin, og fra slutningen af marts bliver det også muligt at flyve til Køln-Bonn lufthavnen.

“Det glæder mig at kunne annoncere vores nye ruter fra Berlin-Tegel i den kommende sommersæson. Med vores fortsatte ekspansion i Berlin-Tegel har vores kunder endnu større valg – men stadig til lave priser. EasyJet tilbyder det førende rutenetværk fra Berlin, og det har derfor stor værdi for både forretningsrejsende og fritidsrejsende. EasyJet flyver nu til i alt 95 ruter fra Berlin-Tegel og Schönefeld, “siger Thomas Haagensen, der er direktør for easyJet Europe.

Tilfreds lufthavnsoperatør
Danske og skandinaviske rejsende får også glæde af den markante britiske ekspansion i Tysklands hovedstad. EasyJet vil fra den 25. marts på nogle ugedage tilbyde op til seks afgange til København fra de to Berlin-lufthavne, og easyJet har også besluttet at etablere ruter til Oslo og Gøteborg fra Berlin-Tegel.

Det glæder naturligvis den tyske storlufthavns ledelse, der har været meget igennem med den forsinkede åbning af Berlin Brandenburg Airport samt sidste års konkurs i airberlin.

“Med det nye sommertrafikprogram bliver nogle destinationer mere tilgængelige fra lufthavnene i Berlin. EasyJet tager et stort og vigtigt skridt med udvidelsen af Berlin-basen til at blive den vigtigste lokation uden for Storbritannien…Efter at have haft en begrænset vækst sidste år vil det stigende antal flyselskaber i Berlin-lufthavnene føre til nye stigninger i passagertallet,” siger Engelbert Lütke Daldrup, der er koncernchef hos lufthavnsoperatøren Berlin Brandenburg.

 

Relaterede artikler:

EasyJet øger endnu engang på København-Berlin

To nye nordiske Berlin-ruter

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet henter hjælp hos lettisk flyselskab