Economy-kunder får adgang til SAS Business Lounges

SAS har besluttet i lange ferieperioder mod betaling at åbne SAS Business Lounges i Kastrup, Arlanda og Gardermoen for rejsende på Economy og Economy Extra. Indtil udgangen af september måned er der adgang til ‘det forjættede land’.

I påsken valgte SAS mod betaling at give adgang til rejsende på Economy og Economy Extra til selskabets Business Lounges i Københavns Lufthavn, Stockholm Arlanda og Oslo Gardermoen.

Formålet var at teste, om der blandt denne gruppe af rejsende var en betalingsvillighed over for produktet.

Normalt er det nemlig kun rejsende på Business Class eller indehavere af SAS EuroBonus Guldkort, der har adgang til SAS Business Lounges i lufthavnene i København, Stockholm og Oslo.

Det viste sig, at testordningen faldt heldigt ud, således at SAS nu har valgt at give adgang til loungen i en længere ferieperiode.

“Vi vil gerne åbne op for rejsende, der normalt ikke har muighed for at komme i lounge, så længe det sker i en begrænset periode, hvor der ikke er så stor søgning til vore lounges,“ siger Per Møller Jensen, der er Vice President, Brand, Marketing og EuroBonus hos SAS.

Derfor vil rejsende på Economy og Economy Extra frem til den 30. september mod betaling af 219 kroner kunne besøge Business Loungen. SAS stiller krav om, at der fremvises en billet til en udenrigsrejse med afrejse samme dag på enten Scandinavian Airlines, Blue1 eller Widerøe.

Herudover kan betaling for lounge-adgangenkun ske med kreditkort, men til gengæld må man medbringe et barn under 2 år uden ekstra omkostninger.

Ingen pladsgaranti
Man kan dog ikke på forhånd være helt sikker på at komme i loungen. SAS forbeholder sig ret til at afvise passagerer, hvis der ikke er plads, eller at den aktuelle trafiksituation ikke giver mulighed for det.

Til gengæld for betaling af 219 kroner får de rejsende i loungen adgang til hjælp til at reservere fly, hotel eller billeje. Herudover er der i Business Lounges adgang til fri wifi-internet, telefon, telefax, printere og kopimaskine.

Endelig er der i loungen en række forfriskninger, som ventetiden kan forsødes med. Der vil være fri adgang til lounge-buffet, hvor SAS har konceptet “mere end en snack, men mindre end et måltid“. Buffeten består af forskellige slags brød, frisk frugt og søde sager. Dette ledsages af kolde drikke, te, kaffe, espresso, vin og øl.

Scandinavian Lounges ikke omfattet
SAS tager dog forbehold for adgangen til herlighederne. Der skal være ledig plads i loungen, og “den generelle trafiksituation skal tillade det.“

SAS har også de såkaldte Scandinavian Lounges i lufthavnene i København, Stockholm og Oslo. Disse er dog ikke omfattet af tilbuddet, da adgangen hertil er mere eksklusiv.

Her kræves nemlig, at man er i besiddelse af et EuroBonus- eller Star Alliance Guldkort, og har booket en rejse med SAS eller en Star Alliance-partner – bookingklasse er dog underordnet.