Egyptairs Airbus A220-300 skal flyve fra Aarhus Airport til Egypten. (Foto: Egyptair)

Egyptair får charterdebut i Aarhus Airport

Fra efteråret vil Egyptair flyve fra Aarhus Airport til Egypten på vegne af Atlantis Rejser, der fremover har valgt den østjyske lufthavn til charterflyvninger. Andre destinationer venter forude.

I oktober sidste år kom det frem, at charterarrangøren Atlantis Rejser var i gang med at planlægge charterflyvninger fra Aarhus Airport til Hurghada med opstart den 20. december 2020.

Der var tilsyneladende skrevet en kontrakt med Egyptair, men planerne fik aldrig luft under vingerne, da rejserestriktionerne blev skærpet, og samtidig krakkede det svenske driftsselskab bag Atlantis Rejser.

Nu er Atlantis Rejser klar til at gøre et nyt forsøg, og det handler kort og godt om, at charterarrangøren fremover vil samle sine vestdanske aktiviteter i  Aarhus Airport fra det kommende efterår.

Samarbejdet skydes i gang med flyvninger til Egypten. Hver lørdag fra den 16. oktober flyves der med Egyptair til Hurghada, og om søndagen er det Sharm el-Sheikh, der er på programmet. Egyptair anvender de rummelige og støjsvage Airbus A220-300 med plads til 140 passagerer.

Grækenland, Kroatien og Spanien i planerne
Hos Aarhus Airport er der glæde over, at aftalen endelig er klar til offentliggørelse, da lufthavnen har meget ambitiøse vækstplaner for chartertrafikken. 

“Der er en stor sult i markedet nu efter sol og varme, og med Atlantis Rejser får vi en stærk samarbejdspartner, som har et yderst relevant mix af eksotiske rejsemål og populære klassikere. Vi glæder os meget over at have fået Atlantis Rejser med om bord, så vi i fællesskab kan udvikle vores chartertilbud til jyderne,” siger Nicolai Krøyer, administrerende direktør i Aarhus Airport.

I fremtiden vil Atlantis Rejser i samarbejde med Aarhus Airport derudover sætte flyvninger op til populære destinationer i Grækenland, Kroatien og Spanien, og flere andre destinationer vil følge efter.

”Selvom vi står i rejsebranchens værste krise nogensinde, så vælger vi at se fremad uden at ryste på hånden. Vi bruger tiden til at få lagt et stærkt fundament for lufthavnens videre vækstrejse og få samarbejder og rejseprodukter på plads, så vi er klar til at trykke på knappen, når de enkelte destinationer skifter til positive farve på Udenrigsministeriets rejsevejledningskort.” understreger Nicolai Krøyer.

Chartertrafik i vækst
Chartertrafikken har ifølge Aarhus Airport udviklet sig positivt indtil coronapandemien. Fra 2018 til 2019 steg antallet af charterpassagerer med 46,6 procent til 47.201. Der er dog stadig langt til tallene fra 2011, hvor 69.970 chartergæster benyttede lufthavnen, hvilket er rekorden indtil videre.

Det har i stort omfang været det Primo Tours-ejede Århus Charter, der har stået for denne trafik. 

 

Relaterede artikler:

Egyptair med A220 fra Aarhus til Egypten

Chartervækst sikrede fremgang i Aarhus Lufthavn

Bedste år i Aarhus Lufthavn siden 2012