Airrail Terminal i Frankfurt Airport. (Foto: Lufthansa | PR)

Eksprestog fra Hamborg til Frankfurt Airport

Samarbejdet mellem Lufthansa og Deutsche Bahn udvides med fem ekstra byer i Lufthansa Express Rail. Til juli bliver produktet tilgængeligt fra Hamborg til Frankfurt Airport.

Lufthansa og det tyske jernbaneselskab Deutsche Bahn fokuserer løbende på at udvide partnerskabet omkring forbindelse mellem tog og fly.

Det fælles produkt hedder Lufthansa Express Rail og omfatter i øjeblikket 17 tyske og schweiziske byer, hvorfra der er hurtig togforbindelse til Frankfurt Airport. Nu udvides tilbuddet med yderligere fem tyske byer i anden halvdel af 2021.

Den ene af byerne er Hamborg, hvorfra der bliver eksprestog til Lufthansas store hub. Produktet bliver tilgængeligt fra juli, og rejsetiden med Deutsche Bahn er i dag fire timer på den 395 kilometer lange strækning. Der kører altså i forvejen tog mellem Hamborg og Frankfurt, men dette er indtil juli ikke et Lufthansa-produkt.

Lufthansa Express Rail til Frankfurt Airport bliver desuden udvidet med afgange fra München i juli og med afgange fra Berlin, Bremen og Münster i december. I dag tilbyder Lufthansa og Deutsche Bahn i alt 134 daglige feeder-afgange til Frankfurt Airport.

Et klimavenligt alternativ
Flypassagerer hos Lufthansa vil kunne bruge deres boardingkort til at rejse med tog direkte mellem Frankfurt Airport og de 17 byer, hvoraf den ene er Basel i Schweiz. Produktet Lufthansa Express Rail beskrives som et mere miljø- og klimavenligt alternativ – sammenlignet med indenrigsfly – for de passagerer, der skal til Frankfurt for at flyve videre på langdistanceruter.

”Med dette fælles initiativ styrker vi tilbuddet om mobilitet i Tyskland og styrker dermed den lokale økonomi. Ved intelligent sammenkobling af jernbane- og lufttransport tilbyder vi vores kunder et problemfrit og bekvemt rejsenetværk til gavn for forbrugere og miljøet,” siger Harry Hohmeister, medlem af bestyrelsen i Lufthansa-gruppen.

Passagerer, der vælger at bruge tog mellem Hamborg og Frankfurt, får en lidt længere rejsetid end med fly. Flyvetiden er typisk cirka 50 minutter mellem de to byer, mens strækningen med tog altså bliver nogle timer længere. I rejsetiden med fly skal dog også medregnes tid til transport til lufthavnen, check-in og sikkerhedskontrol.

Flere fordele som Express Rail-kunde
Til december bliver partnerskabet mellem Lufthansa og Deutsche Bahn også udvidet med nye såkaldte ‘Sprinter’-tog, der er endnu hurtigere toge. Togene bliver sat ind mellem München og Köln samt fra Frankfurt til og fra München og Nürnberg.

Passagererne på Lufthansa Express Rail kan blandt andet lave sædereservation og hente dobbelte bonus-miles i Miles & More. Kunder på Business Class eller First Class rejser på 1. klasse i toget og har adgang til Deutsche Bahns lounges.

Så snart trafikken i de tyske lufthavne bliver genoprettet, får Lufthansa Express Rail-kunder adgang til den hurtige kø ved sikkerhedskontrollen. Herudover prioriteres kundernes kufferter ved landing i Frankfurt Airport.

Lufthansa Express Rail-produktet omfatter i øjeblikket tog til Frankfurt Airport fra byerne Aachen, Aachen, Basel, Dortmund, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt, Freiburg, Göttingen, Hannover, Kassel, Karlsruhe, Köln, Leipzig, Mannheim, Nürnberg, Stuttgart, Ulm og Würzburg.

 

Relaterede artikler:

Direkte fra Hamborg til Falklandsøerne

Lufthansa udvider Express Rail udbuddet

Tyske indenrigsflyruter erstattes af tog