Emirates meddelte i november måned, at selskabet snart kommer til København. Nu har Amsterdam og senest Prag overhalet indenom.

Emirates flyver igen forbi København

Emirates meddelte i november måned, at selskabet snart kommer til København. Nu har Amsterdam og senest Prag overhalet indenom.

Københavns Lufthavn har nu i snart fire år ventet på tage imod det arabiske selskab Emirates. Tidligere har selskabet meddelt, at man ville åbne en rute fra København til Dubai i oktober 2006, men planerne blev aldrig realiseret, idet Emirates i stedet valgte at åbne en rute mellem Wien og Dubai.

På trods af løfter om en snarlig entré i Københavns Lufthavn er det ekspansive selskab igen fløjet uden om den danske hovedstad. Den 23. december kunne Emirates meddele, at Prag bliver den 24. europæiske destination i selskabets netværk. Det sker, når Emirates den 1. juli 2010 åbner med en daglig afgang mellem Dubai og Prag opereret med Airbus A330-200.

Meddelelsen kommer kort tid efter valget af Amsterdam som ny europæisk destination pr. 1. maj 2010, ligesom den japanske hovedstad Tokyo pr. 28. marts 2010 bliver tilføjet til det omfattende rutenetværk.

Emirates begrunder valget af Prag med byens stigende turistmæssige betydning samt de store asiatiske forretningsinvesteringer i Tjekkiet, herunder bilproducenterne Hyundai og Toyota, der har etableret produktionsfaciliter i landet.

Emirates har fra Dubai stærke forbindelser videre i Mellemøsten samt til Afrika, Asien og Australien. Den nordligste europæiske destination er Hamburg, hvorfra Emirates har daglig forbindelse til Dubai.