Medarbejder i Emirates callcenter (Foto: Emirates)

Emirates vil have flere direkte bookinger

Dubai-baserede Emirates vil fordoble antaller af direkte bookinger, således at omkostningerne til rejsebureauer og GDS-selskaber kan reduceres.

Det har længe været en torn i øjet på Emirates, at kun 22 procent af selskabets bookinger bliver foretaget via selskabets hjemmeside. Det betyder, at Dubai-flyselskabet må betale provisioner, markedsføringstilskud og afgifter til rejsebureauer og GDS-systemer, der i dag sikrer langt den overvejende del af distributionen.

Det er særligt i hjemmemarkedet i Mellemøsten, at rejsebureauerne via GDS-selskaberne stadig spiller en væsentlig rolle i markedet.

“GDS-selskaberne er afhængig af vores eksistens samtidig med, at de tjener fedt på os…mit øjeblikkelige fokus er at få løftet vores online salg fra i dag 22 procent til et sted mellem 48 og 54 procent,” siger Emirates-koncernchefen Tim Clark til Air Transport World.

Det er af både økonomiske og operationelle årsager, at Emirates vil forsøge at reducere betydningen af tredjepartsleverandører. Her henviser Tim Clark til Ryanair, der distribuerer 98 procent af salget gennem selskabets egen hjemmeside.

Emirates vil eje kundedata
Et af midlerne til at tiltrække flere direkte kunder skal ifølge Emirates-koncernchefen være en forbedret hjemmeside. Det handler ikke kun om indholdet, men også den måde produkterne præsenteres på. Der skal fremover være en mere logisk og brugerorienteret opbygning af hjemmesiden, således at den bliver lettere at benytte.

Dermed vil Emirates kunne få adgang til flere kundedata, der i dag principielt tilhører rejsebureauerne.

“De giver os ikke adgang til passagerernes telefonnumre og mailadresse…det er skandaløst. Det er mine data og ikke deres, ifølge min opfattelse. Jeg laver alt benarbejdet og foretager det tunge arbejde med reelt at flytte folk,” lyder det fra Tim Clark.

Omkring 44 procent af samtlige bookinger hos Emirates bliver foretaget af rejsebureauer eller andre mellemhandlere.

 

Relaterede artikler:

Dubai-flyselskaber smelter sammen

Emirates opgraderer sky-bar og rutenet

Spies-gæster skal hjælpe med at fylde Emirates-fly

Emirates åbner dørene til sine lounges

Premium Economy på vej hos Emirates