Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways.

Endnu en Dreamliner-rute til Helsinki

Fra efteråret bytter Qatar Airways A320-fly ud med Boeing 787 Dreamliner på ruten til Helsinki. Det bliver den finske storlufthavns anden Dreamliner-rute.

Helsinki får i det kommende efterår efter sin anden Dreamliner-rute på helårsbasis, når Qatar Airways udskifter et Airbus A320-200 fly med Boeings 787-Dreamliner på ruteflyvningen mellem Doha og den finske hovedstad.

Det er blot godt og vel tre måneder siden, at Qatar Airways påbegyndte ruteflyvning mellem Doha og Helsinki, men ikke desto mindre har oliestatens nationale flyselskab allerede nu annonceret, at man fra 16. september 2017 opjusterer kapaciteten ved at indsætte et Boeing 787-Dreamliner-fly på ruten som følge af stor efterspørgsel.

Dermed udskiftes den nuværende Airbus A320-200-maskine med plads til 144 passagerer til en noget større og kraftigere af slagsen, der kan rumme 254 passagerer. Alle rejsende ombord på Dreamlineren vil have adgang til individuelle tv-skærme og trådløst netværk, imens de 22 personer som flyver på Business Class vil kunne omdanne sine sæder til fuldt liggende senge.

Udvidelsen betyder en kapacitetsstigning på hele 92 procent og styrker Qatar Airways’ position som det mellemøstlige flyselskab med mest trafik i Norden.

”Der har været stor efterspørgsel lige siden vi begyndte at flyve fra Helsinki sidste år. Det er ti år siden, at vi startede flyvninger til Norden, som er et marked, der er vigtigt for Qatar Airways globalt. De opgraderede flyvninger fra Helsinki giver os mulighed for at tilbyder flere sæder fra Norden, hvilket åbner op for nordisk turisme og forretningsmuligheder i vores globale netværk. Desuden giver det vores medlemmer i oneworld-alliancen adgang til endnu en hub,” siger Christian Deresjö, der er chef for Qatar Airway i Skandinavien, Finland og Baltikum.

Helsinki udgør sammen med København, Oslo og Stockholm selskabets fire nordiske ruter og vil efter opjusteringen have daglige flyvninger fra den finske hovedstad klokken 17.55 på mandage, torsdage, fredage og søndage, og klokken 10.40 på tirsdage, onsdage og lørdage.

Ruten vil forbinde Helsinki-passagerer til mere end 150 verdensomspændende destinationer igennem Qatar Airways’ femstjernede hub i Hamad International Airport i Doha.

Først i Norden
Qatar Airways bliver med indsættelsen af Dreamliner-flyet til september det andet ruteselskab, der benytter sig af ”drømmeflyet” i den finske hovedstadslufthavn. Tilbage i juli 2013 blev Helsinki den første lufthavn i Norden med en fast Dreamliner-rute, da Japan Airlines påbegyndte daglige flyvninger til og fra Tokyo med et Boeing 787-8 Dreamliner-fly.

Det var ellers meningen, at Japan Airlines allerede i 2013 skulle åbne ruten mellem Tokyo og Helsinki og indsætte Dreamlineren, men på det tidspunkt var samtlige af selskabets syv Dreamliner-fly grounded, hvorfor den planlagte opstart den 25. februar måtte udskydes.

Dengang overhalede Japan Airlines lige akkurat Norwegian indenom i kampen om den første Dreamliner-rute i Norden. Sidenhen har flere flyselskaber fulgt trop og alene fra Københavns Lufthavn beflyver Qatar Airways, Air Canada og Norwegian flere faste ruter med Dreamliner-fly.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways åbner ny rute til Norden

Qatar Airways varsler nordisk ekspansion

​Qatar Airways udvider på CPH-rute

Qatar Airways først med Dreamliner til CPH

Qatar Airways klar til CPH-ekspansion