Endnu en amerikansk rutereduktion i Bruxelles

United Airlines har besluttet sig for at annullere en flyforbindelse til Bruxelles i sommertrafikprogrammet. Det kommer i kølvandet på en rutelukning fra Delta Air Lines.

Den 5. maj skulle amerikanske United Airlines have skruet op for betjeningen af sin rute mellem New York Newark-lufthavnen og Bruxelles Zaventem-lufthavnen. Fra den dag skulle United nemlig flyve to gange dagligt mellem de to lufthavne mod en gang dagligt i dag.

Sådan kommer det dog ikke til at gå. Terrorangrebet i Bruxelles Zaventem-lufthavnen tirsdag den 22. marts får nu United til at droppe indførelsen af den anden daglige flyvning. I stedet holder man fast i den ene daglige forbindelse, som betjenes med Boeing 777-200ER i et tre-klasses layout. En flyvning der dog ikke gennemføres i øjeblikket, da lufthavnen først nu så småt er ved at åbne igen efter terrorangrebet tirsdag før påske.

Foruden ruten mellem Newark og Bruxelles, som nu altså ikke bliver udvidet, så flyver United også dagligt fra Chicago og Washington D.C. Med Boeing 777-200ER.

Suspenderet indtil marts 2017
United Airlines er ikke det eneste amerikanske flyselskab, der reducerer sin kapacitet på ruter til Bruxelles Zaventem efter terrorangrebet. Det samme gør Delta Air Lines. I sidste uge lukkede selskabet med øjeblikkelig virkning flyforbindelsen mellem Atlanta og Bruxelles, der hidtil har været opereret på daglig basis med fly af typen Boeing 767-300ER, der har plads til 211 passagerer.

“På grund af den fortsatte usikkerhed om genåbning af lufthavnen i Bruxelles og den svækkede efterspørgsel, vil Delta suspendere ruten mellem Atlanta og Bruxelles indtil marts 2017,” hed det i en pressemeddelelse fra det amerikanske flyselskab.

Delta gav dog samtidig udtryk for, at selskabet stadig tror på det belgiske marked, hvorfor man er klar til at genoptage ruten mellem New York-JFK og Bruxelles, når lufthavnen giver mulighed for dette.

Eneste direkte flyforbindelse
Det tredje store amerikanske flyselskab, American Airlines, har i øjeblikket aflyst alle flyvninger på sin rute mellem Philadelphia og Bruxelles. Men selskabet har ikke umiddelbart planer om at lukke ruten helt. Det er American Airlines’ eneste rute til Bruxelles.

Japanske ANA vendte mandag tilbage til Bruxelles Zaventem med selskabets daglige flyvning til Tokyo Narita. En rute, der er den eneste direkte flyforbindelse mellem Belgien og Japan.

 

Læs også:

Første rutelukning efter Bruxelles-terror