Delta Air Lines Boeing 767-300.

Første rutelukning efter Bruxelles-terror

Amerikanske Delta Air Lines har besluttet med øjeblikkelig virkning at indstille selskabets rute mellem Atlanta og Bruxelles.

Den 10 dage lange totale lukning af Bruxelles Lufthavn og usikkerheden om, hvornår lufthavnen kan komme i fuld operation, har fået det første flyselskab til at annullere en betydelig rute til lufthavnen.

Det er amerikanske Delta Air Lines, der aflyser den daglige flyforbindelse mellem Atlanta og Bruxelles, der hidtil har været opereret på daglig basis med fly af typen Boeing 767-300ER, der har plads til 211 passagerer.

“På grund af den fortsatte usikkerhed om genåbning af lufthavnen i Bruxelles og den svækkede efterspørgsel, vil Delta suspendere ruten mellem Atlanta og Bruxelles indtil marts 2017,” hedder det i en pressemeddelelse fra det amerikanske flyselskab.

Delta giver dog samtidig udtryk for, at selskabet stadig tror på det belgiske marked, hvorfor man er klar til at genoptage ruten mellem New York-JFK og Bruxelles, når lufthavnen giver mulighed for dette. I mellemtiden vil Delta-passagerer blive ombooket til flyvninger med partnerne hos Air France og KLM.

Begrænset kapacitet
Lukningen af ruten til Atlanta bliver givetvis ikke den sidste. Udover den relativt lange afbrydelse af trafikforbindelserne til Bruxelles Lufthavn, der kan skabe nye rejsemønstre, er efterspørgslen efter rejser til Bruxelles tilsyneladende også påvirket.

Det japanske flyselskab ANA All Nippon Airways meddelte for nogle dage siden, at selskabet var i tvivl om, hvornår man ville genoptage flyvningerne til den belgiske hovedstadslufthavn. Nu er det indtil videre besluttet, at første afgang skal forsøges fra den 10. april, hvis det er muligt.

SAS vil genoptage flyvningerne til Bruxelles fra den 6. april, og indtil den 1. maj vil der blive opereret med en begrænset kapacitet, da der kun flyves en gang dagligt fra henholdsvis København og Stockholm. Herudover suppleres med en midlertidig rute fra København til Liège.

I den sædvanlige fartplan flyver SAS til og fra Bruxelles fem gange dagligt fra København, tre gange hver dag fra Stockholm, samt to gange om dagen fra Oslo.

Tirsdag dag forventes Brussels Airlines at operere 54 afgange fra Bruxelles Lufthavn, mens der forventes lidt mere end 40 ankommende flyvninger fra selskabet. Det svarer til det halve af den normale trafik.