Endnu et CRJ200-fly til Esbjerg-selskab

Esbjerg-selskabet Global Reach Aviation har anskaffet sig CRJ200-fly nummer to. Begge fly har været beskæftiget hos Cimber A/S. Der er dog ingen aktuelle planer om ruteflyvning.

Esbjerg-flyselskab BackBone Aviation fortsætter med at opruste med fly i 50 sæders klassen. For nogle uger siden fik selskabet leveret endnu et Bombardier CRJ200-fly, således at selskabet nu råder over to fly af denne type.

Flyene indregistreres hos BackBone Aviation A/S, men er ejet af Global Reach Aviation.

Det seneste fly har fået indregistreringen OY-RJM, hvilket det også havde, da det blev opereret af Cimber A/S på vegne af SAS fra den 26. februar 2014 til den 28. marts i år.

Flyet blev oprindeligt leveret til spanske Air Nostrum som EC-IBM tilbage i 2001 og var et helt år ude af drift, da det den 24. januar 2007 måtte foretage en mavelanding i Barcelona El-Prat lufthavnen, da landingshjulene ikke kunne komme ud.

Et af flyets første kommercielle flyvninger i regi af Global Reach Aviation fandt sted i sidste uge, da fodboldklubben FC Midtjylland blev fløjet til Napoli og tilbage igen i forbindelse med Europa League-kampen.

Ingen planer om ruteflyvning
BackBone Aviation beskæftiger i forvejen OY-RJC, som også er et Bombardier CRJ200-fly, der tidligere har fløjet for Cimber A/S.

Dette fly blev også taget ud af drift i slutningen af marts i år, da SAS overtog Cimber A/S og opgraderede flåden til CRJ900-fly.

OY-RJC blev oprindeligt leveret til Lufthansa City Line i foråret 1993 og har fløjet for Cimber Air og Cimber Sterling frem til konkursen i maj 2012, hvorefter flyet blevet overtaget af Regional1 og udlejet til Cimber A/S.

BackBone Aviation beskæftiger sig sammen med Global Reach Aviation, der bor på samme adresse i Esbjerg Lufthavn, med taxi- og charterflyvning. Det skal selskabet fortsætte med.

“Vi skal bruge det nye fly til ad-hoc charteropgaver og har ingen planer om at gå ind i rutedrift. Skulle der komme forespørgsler på en ACMI-opgave af længere tids varighed, er vi naturligvis interesseret i at byde på det,“ siger administrerende direktørNicolai Dam Webèr fra BackBone Aviation til CHECK-IN.dk.