Endnu en Iran-rute må lukke

For halvandet år siden stod de europæiske flyselskaber i kø for at åbne nye ruter til Iran efter godkendelse af atomaftalen. Nu lukker Austrian også Iran-rute.

Lufthansa-koncernen satsede stort på det iranske marked, da atomnedrustningsaftalen fra sommeren 2015 mellem Iran og seks stormagter blev endeligt godkendt i midten af januar sidste år.

Det østrigske datterselskab Austrian Airlines var allerede langt fremme i den iranske ruteoffensiv og var i marts 2015 vendt tilbage på ruten mellem Wien og Teheran. Senere blev ruten udvidet til to daglige flyvninger, og den 4. september 2016 åbnedes en rute fra Wien til Isfahan.

Den 2. juli sidste år valgte Austrian også at tilføje Shiraz i den sydvestlige del af Iran til rutekortet.

Men nu er det østrigske Star Alliance-flyselskab på tilbagetog. Fra den 15. september lukker Austrian den kombinerede rute fra Wien via Shiraz til Isfahan. Denne rute opereres i dag fire gange om ugen med Airbus A319.

Flere lukninger og reduktioner
Med lukningen af den kombinerede Iran-rute følger Austrian i hælene på andre flyselskaber, der har måttet reducere antallet af frekvenser til Iran. At USA´s præsident Donald Trump for nylig besluttede at lade USA træde ud af atomaftalen med Iran vil uden tvivl betyde, at flere flyselskaber må lukke ruter til Iran.

KLM har allerede annonceret, at selskabet reducerer fra fire til tre ugentlige flyvninger med Boeing 777-200ER på ruten fra Amsterdam til Teheran-Imam Khomeini Airport fra den 28. oktober i år. Air France går mere drastisk til værks. Fra samme dato vinterlukker selskabet ruten fra Paris-CDG til Teheran, som hidtil har været opereret tre gange om ugen med Airbus A330.

Malaysiske AirAsia X lukkede den 20. april i år ned for de fire ugentlige flyvninger fra Kuala Lumpur til Teheran med Airbus A330, mens Lufthansa allerede den 30. september sidste år valgte at lukke fire ugentlige afgange fra München til den iranske hovedstad.

Fra Europa flyver Aeroflot, Air France. Alitalia, Austrian, British Airways, KLM, Lufthansa og Turkish Airlines i dag til Iran suppleret af iranske flyselskaber som Iran Air, Mahan Airlines og Qeshm Airlines.

 

Relaterede artikler:

København får atter flyrute til Teheran

Officielt: KLM åbner rute til Teheran

Ekspert: Tre ruter fra Teheran til Skandinavien