Ethiopian Airlines Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Jeremy Dwyer-Lindgren/NYC Aviation)

Eritrea-rute til Skandinavien blev en fuser

Ethiopian Airlines har måttet opgive at starte en ny rute fra Asmara i Eritrea til Oslo og Stockholm. Trafikrettighederne var ikke på plads.

Ethiopian Airlines annoncerede midt i oktober, at man ville åbne den første rute mellem Etiopiens naboland Eritrea og Skandinavien.

Det afrikanske Star Alliance-selskab ville allerede fra den 11. december i år begynde at flyve på ruten mellem Eritreas hovedstad Asmara og Oslo Lufthavn med en Boeing 787-8 Dreamliner.

Der var tale om en udvidelse af den eksisterende Ethiopian Airlines-rute fra Etiopiens hovedstad Addis Ababa til Skandinavien med et stop i Asmara, så man fremover to gange om ugen ville flyve Addis Ababa-Asmara-Oslo og videre til Stockholm Arlanda.

Fortsat udvidelse på Skandinavien-rute

Men dermed tog Ethiopian Airlines åbenbart munden for fuld, for allerede inden den nye rute er kommet i gang, er den taget ud af tidstabellen igen.

”Det er desværre ikke lykkedes for Ethiopian Airlines at få trafikrettighederne på plads til at flyve mellem Asmara og Europa, og derfor kan de ikke starte op på ruten som planlagt,” oplyser Majid Khan, afdelingschef for trafikudvikling hos lufthavnsoperatøren Avinor, til CHECK-IN.dk.

Ethiopian Airlines fastholder dog udvidelsen fra fem til seks ugentlige afgange på ruten Addis Ababa-Stockholm-Oslo, som selskabet annoncerede samtidigt med nyheden om Asmara. Fra den 11. december vil selskabet således flyve til Stockholm og Oslo alle ugens dage med undtagelse af torsdag.

Oslo-rute lanceret sidste år
Ethiopian Airlines begyndte at flyve til Oslo den 27. marts 2017 og fløj i første omgang fire dage om ugen mellem Addis Ababa og Oslo via Stockholm. Senere gik selskabet op på fem ugentlige forbindelser.

Tidligere fløj Ethiopian Airlines, som er et af Afrikas største flyselskaber, mellem Addis Ababa og Stockholm-Arlanda med en mellemlanding undervejs i en europæisk storby.

Ruten til Stockholm og Oslo betjenes med et Boeing 787-8 Dreamliner-fly med plads til 270 passagerer. Flyet er indrettet i en to-klasses konfiguration med 24 sæder forrest i Cloud Nine, der er en hybrid mellem First Class og Business Class, mens der på Economy Class er plads til 246 passagerer.

Relaterede artikler:

Første skandinaviske rute til Eritrea

Dreamliner-rute mellem Stockholm og Oslo

CPH taber Afrika-rute til Oslo Lufthavn