Etihad kommer til København

Mellemøstselskabet Etihads schweiziske datterselskab åbner næste år en rute fra Dresden til København.

Flyselskabet Etihad fra De Forenede Arabiske Emirater bliver ved med at flyve uden om Københavns Lufthavn og overlader markedet til rivalerne fra Emirates og Qatar Airways. Men fra slutningen af marts næste år får Københavns Lufthavn dog indirekte besøg af Etihad.

Det sker når de stenrige araberes datterselskab, Etihad Regional, åbner en ny rute mellem København og Dresden. Ruten vil blive fløjet fire gange om ugen på mandage, onsdage, fredage og søndage med ATR72-500 fly.

Flyet vil afgå fra Dresden kl. 10.50 og lande i CPH kl. 12.20. Efter to timer og 20 minutter på Amager vil flyet kl. 14.40 sætte kursen sydpå igen og ankomme til Dresden kl. 16.10.

I kølvandet
Etihad Regional åbner ruten til København samtidig med en rute fra Dresden til Bruxelles. De to nye ruter kommer i kølvandet på andre Etihad Regional-ruteåbninger fra Dresden i den seneste tid. Således åbnede selskabet i starten af september ruter fra Dresden til Zürich og Amsterdam. Og i mandags var det så Wien, som Etihad Regional begyndte at flyve til fra Dresden. Etihad Regional flyver to gange dagligt fra Dresden til Zürich og Wien samt en gang dagligt til Amsterdam.

Reelt er Etihad Regional et virtuelt flyselskab. Selskabets otte SAAB 2000-fly og fire ATR72-fly opereres af schweiziske Darwin Airlines. Men eftersom det selskab er blevet opkøbt af Etihad, så markedsføres flyvningerne under brandet Etihad Regional. Selskabet servicerer 30 destinationer i til sammen ni europæiske lande.

Et ATR72-500 fly fra Darwin Airlines i Etihad Regional-farver. Foto:Markus Eigenheer / Wikimedia Commons.