EU stopper Aeroflots lavprisflyselskab

EU-sanktioner betyder, at Aeroflots nye lavprisselskab ikke kom i luften mandag, som det var planen. De første ruter skulle blandt andet have været til den omstridte Krim-halvø.

I går mandag skulle de første fly fra det statsejede russiske flyselskab Aeroflots nye lavprisdatterselskab, Dobrolet, være lettet fra Moskvas Sheremetyevo Lufthavn. En af ruterne skulle have været til byen Simferopol på den omstridte halvø Krim, som tidligere i år blev annekteret af Rusland fra Ukraine.

Annekteringen har betydet, at EU har indført en række sanktioner mod Rusland og statsejede russiske virksomheder. De sanktioner betyder nu, at Aeroflot i sidste øjeblik har måtte skrinlægge opstarten af lavprisselskabet. Dobrolet blev nemlig så sent som i sidste uge tilføjet til EU’s liste over russiske virksomheder, som EU-personer og -virksomheder ikke må handle med.

Smide håndklædet i ringen
En række europæiske selskaber har derfor trukket deres støtte til projektet. Det drejer sig blandt andet om flyforsikringsselskaber og leverandører af flyveinformationer ligesom andre selskaber har nægtet at leve op til de aftaler om flyleasing, reparation og vedligeholdelse, som Dobrolet ellers havde indgået med dem.

Derfor måtte Aeroflot søndag smide håndklædet i ringen og hasteaflyse opstarten af selskabet. Passagerer, der havde billetter til selskabets første flyvninger fra Moskva til Simferopol og Volgograd er blevet tilbudt at kunne blive ombooket til andre selskaber.

Efter planen skulle Dobrolet senere i år også have startet flyvninger til Samara, Ufa, Perm, Ekaterinburg, Surgut og Kazan. De planer er indtil videre udskudt.