München Lufthavn. (Foto: Flughafen München GmbH | PR)

Europæisk Lufthavn åbner afdeling i Singapore

Konsulentvirksomheden Munich Airport International, der er ejet af München Lufthavn, øger nu tilstedeværelsen i Singapore, da Asien-Stillehavs-regionen er et vigtigt marked for selskabet.  

Det startede i 1992, da aktiviteterne i München Lufthavn i løbet af en enkelt nat blev flyttet fra den daværende til den nuværende placering. Det gav genlyd i andre dele af branchen og endte med at danne fundamentet for konsulentvirksomheden Munich Airport International.

Det er et datterselskab, som er ejet af lufthavnen, og efterfølgende har det gjort brug af den oparbejdende ekspertise til at varetage opgaver for andre selskaber, der eksempelvis skal have koordineret en flytning eller en åbning af en lufthavn rundt omkring i verden.

Derudover har virksomheden også en andel i driften i blandt andet hovedstadslufthavnen Sofia Airport i Bulgarien, konsulteret ved åbningen af Palmerola International Airport i Honduras og driver Terminal A i Newark Liberty International Airport i USA.

Flere fordele ved lokal afdeling
Nu åbner selskabet en afdeling i Singapore, da Asien-Stillehavs-regionen har været et nøglemarked for virksomheden siden midten af 1990’erne, hvor Munich Airport International assisterede under opførslen af Kuala Lumpur International Airport.

Det åbnede døren til flere opgaver i Indien, Thailand, Singapore, Japan samt Nepal, og selskabet oplyser, at åbningen af en afdeling i regionen er et vigtigt strategisk skridt, da det bringer virksomheden tættere på kunderne og giver en bedre forståelse af de lokale forretningsmuligheder.

Derudover vil tilstedeværelsen i Singapore gør det muligt hurtigere at reagere på efterspørgsel i markedet, og den forventes at stige i takt med, at rejserestriktionerne i landene i regionen bliver lempet eller helt udfaset, hvilket Munich Airport International mener vil føre til en stor vækst i såvel antallet af passagerer som etableringen af nye lufthavne.

Kan føre til yderligere vækst
Det er Simon Lotter, som har været en del af virksomheden siden 2011, der får ansvaret for den nye afdeling. Han har tidligere været virksomhedens salgsdirektør med ansvar for Asien-Stillehavs-regionen, og han fremhæver de mange muligheder, som det nye kontor i Singapore vil bringe med sig.

”Med åbningen af vores nye afdeling i Singapore øger vi ikke alene vores lokale tilstedeværelse, men vi får også en platform, hvor vi kan benytte vores internationale samt regionale erfaring til at skabe yderligere vækst på en række områder som ledelse, konsulentopgaver, træning og – lige så vigtigt – arbejde med innovation i luftfarten, bæredygtighed, optimering af kapaciteten samt passageroplevelsen.”

Lorenzo di Loreto, der er administrerende direktør for Munich Airport International, mener, at åbningen afspejler selskabets dedikation til at arbejdet i regionen.

”Vores Singapore-afdeling er den næste milepæl i Munich Airport Internationals vækststrategi i regionen og et klokkeklart bevis på vores vedvarende engagement til vores samarbejdspartnere, kunder og projekter i Asien-Stillehavs-regionen.”


Relaterede artikler:

München kopierer Berlin-initiativ

Billund atter forbundet med München

Lufthansa og to tyske lufthavne i fælles EU-appel