Airbus A319-100 fra Eurowings - D-ABGO.

Eurowings klar til Aarhus-rute

Det tyske lavprisflyselskab Eurowings har udset sig Aarhus som en af seks mulige nye destinationer.

Det ekspansive tyske flyselskab Eurowings har fået øje på Aarhus som en af de destinationer, som flyselskabet kunne tænke sig af åbne en rute til.

Ligesom Eurowings forsøgte sig med sidste efterår, bliver det brugerne på de sociale medier, der kommer til at afgøre, om Aarhus bliver den kommende destination. Danmarks næststørste by er nemlig i konkurrence med Cork, Friedrichshafen, Košice, Ljubljana og Stavanger om at få tildelt den nye rute.

Afstemningen kommer til at foregå på Facebook, og reglerne er ganske klare. Den by, der får flest stemmer ved konkurrencens afslutning mandag den 12. marts kl. 15.00, har vundet en Eurowings-rute. Hvortil ruten går hen er uklart, men det er naturligvis en af flyselskabets baser, hvilket kan være Berlin-Tegel, Køln-Bonn, Düsseldorf, Hamborg, Hanover, München, Palma de Mallorca, Salzburg, Stuttgart eller Wien.

Aarhus Lufthavn er naturligvis beæret over, at lufthavnen er kommet med i konkurrencen.

“Eurowings er et selskab, som vi løbende taler med. Vi har brugt lang tid på at fortælle om os, og vi antager, at det er derfor, at de har nomineret os,” siger Peter Høgsberg, administrerende direktør for Aarhus Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Bagest i feltet
Indtil videre ser det dog ud til, at Košice i Slovkaiet har taget føringen. Denne destination har indtil videre fået 44 procent af de afgivne stemmer, mens Cork følger efter med 33 procent. Herefter følger Friedrichshafen med 11 procent, mens Stavanger har fået 6,1 procent, Ljubljana 3,1 procent og Aarhus 2,7 procent.

Dermed skal der en rigtig god slutspurt til, for at Aarhus Lufthavn mandag eftermiddag kan tilføje en destination fra Eurowings på rutekortet. I givet fald vil ruten åbne til vintertrafikprogrammet 2018/19, der træder i kraft i slutningen af oktober.

Skulle Aarhus Lufthavn ikke være så heldige at vinde konkurrencen, tror lufthavnsdirektøren, at der er gode muligheder for at tiltrække en rute alligevel.

“Vi ser det på den måde, at når Eurowings vælger at nominere os, så er det fordi, at de har fundet os interessante nok til, at der kan være en idé i at flyve til Aarhus. Byen var europæisk kulturhovedstad sidste år, og derfor er der en anden interesse og opmærksomhed for byen end tidligere,” fastslår Peter Høgsberg.

 

Relaterede artikler:

Kunder bestemmer ny Eurowings-destination