Her ses den nedfaldne evakueringssliske fra Delta Air Lines-flyet. Foto: Milton Police Department

Evakueringssliske fra fly faldt ned fra himlen

To naboer stod søndag og talte sammen i en forstad til den amerikanske by Boston, da en evakueringssliske fra et Delta-fly pludselig faldt ned få meter fra dem.

Et yderst usædvanligt syn fandt søndag sted i den amerikanske delstat Massachusetts.

En kvinde ved navn Stephanie Leguia stod og talte med en nabo i dennes have, da der ud af det blå ramlede en cirka to meter lang genstand i sølv ned blot få meter fra, hvor de stod.

Hændelsen fandt sted i den sydlige Boston-forstad Milton, der ligger på indflyvningen til lufthavnen i den store nordøstamerikanske by. Det viste sig hurtigt, at der var tale om en evakueringssliske fra et fly fra Delta Air Lines.

”Hvis den havde ramt os, ville vi have været døde – så tung er den. Og hvis vi ikke døde… jeg kan ikke holde ud at tænke på alternativet,” siger Stephanie Leguia til Boston Herald efter den chokerende oplevelse.

På sin vej ned fra himlen knækkede evakueringsslisken fire grene på et træ, inden det hele hamrede ned på græsset i haven. Ingen personer kom til skade. Stephanie Leguia og naboen tjekkede straks den nedfaldne sliske, hvorpå de fandt et Boeing-mærke. De ringede til politiet, der hurtigt konstaterede, at det var en sammenfoldet evakueringssliske.

Bydel udsat for flere nedfald
En talsmand fra Delta Air Lines har efterfølgende bekræftet, at det var en oppustelig evakueringssliske, som faldt ned fra vingen på et Delta-fly. Flyet, en Boeing 767-300ER, var på indflyvning omkring middag til Boston Logan International Airport efter en rejse fra Paris.

Delta Air Lines og de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, er i gang med en undersøgelse af hændelsen. Massport, der driver Boston Logan International Airport, har været ude med en erklæring efter den nedfaldne sliske.

”Hændelser som denne er ekstremt sjældne, og vi er taknemmelige for, at ingen blev skadet. Delta vil i samarbejde med FAA foretage en fuld undersøgelse af, hvad der skete,” siger Jennifer Mehigan fra Massport.

Hvert år flyver mere end 70.000 fly ind over Milton på vejen mod landingsbanen i Boston-lufthavnen. Byen har en stor forhistorie med fly, som har tabt ting og sager ned over bydelen. Og endda også et menneske. I 2010 faldt en 16-årig person ned i et Milton-kvarter, skriver Boston Herald. Den nedfaldne blinde passager chokerede selvsagt hele samfundet.

Stephanie Leguia siger, at flyene går så lavt over hendes hjem, at de vækker hende om natten, mens de efterlader snavs og sod over huset. Generne har fået et udvalg af beboere i området til at klage til et byudvalg.

Her et Twitter-opslag fra Boston Herald, hvor man kan se den nedfaldne evakueringssliske:

Relaterede artikler:

Motordele fra Norwegian-fly faldt ned fra himlen

Danskregistreret fly tabte næsehjulet

Dreamliner tabte panel i luften