En Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian. )Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Motordele fra Norwegian-fly faldt ned fra himlen

Hundredvis af metalstykker røg ud fra en motor på en Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian kort efter afgang fra Rom-Fiumicino. Biler og huse blev ramt på jorden.

Biler, huse og et enkelt menneske blev i lørdags ramt af en byge af metalstykker fra en Dreamliner-flymotor.

En Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian havde netop lettet fra bane 16R klokken 16.45 på rute DY7115 fra Rom-Fiumicino til Los Angeles, da der skete en fejl på en af flyets Trent 1000-motorer fra Rolls-Royce. Det betød, at der pludselig blev spyttet hundredvis af metalstykker ud af motoren og ned på jorden. Det skriver Aviation Herald.

Piloterne stoppede stigningen i 3.000 (915 meter, red.), hvorefter de gennemgik de nødvendige tjeklister og returnerede til Rom-Fiumicino for en sikker landing cirka 23 minutter efter afgang. Der var 298 passagerer om bord på flyet, der således ikke nåede til Los Angeles i den amerikanske delstat Californien.

Borgmesteren i Fiumicino har efterfølgende fortalt, at 25 køretøjer og 12 huse blev beskadiget af de nedfaldne flymotordele. Også en mand skal angiveligt være blevet ramt uden at være kommet til skade.

Glødende metalstykker
Det kvarter, der blev mest berørt af motordelene, lå mellem Fiumicino og Isola Sacra og kvarteret ved Via Mariotti cirka to kilometer væk fra baneenden.

Lokale beboere har efterfølgende forklaret, at der faldt hundredvis af glødende metalstykker ned fra himlen.

Norwegian har efter hændelsen bekræftet, at flyet, der havde registrering LN-LND, vendte retur til Rom-Fiumicino på grund af et teknisk problem. Norwegian har haft store problemer med Trent 1000-motorerne, og selskabet har måtte udskifte flere Rolls-Royce-motorer til nyere versioner af typen. Det er dog endnu uvist, hvad der forårsagede bygen af motordele ned over Rom-forstaden.

Den italienske havarikommission, ANSV, har sendt efterforskere til det område, hvor motordelene faldt ned.

I et opslag på Twitter ses det, at en bil blandt andet har fået smadret en rude som følge af de nedfaldne motordele:

Relaterede artikler:

Tilpasning sender Norwegian på europæisk fjerdeplads

Russisk passagerjet kom for tæt på Norwegian-fly

Norwegian: Det er et brud på vores regler

Norwegian lukker 10 ruter fra CPH

Rekordhøj belægning hos Norwegian Air Argentina