Rio de Janeiro (Foto: Mario Roberto Durán Ortiz | GNU Free Documentation License 1.2)

Få danskere vil rejse til fodbold-VM i Brasilien

Brasilien bliver et eftertragtet rejsemål, når landet til sommer afholder den 20. udgave af VM i fodbold. Der forventes 600.000 udenlandske turister, men meget få danskere vil tage flyveturen til det sydamerikanske kontinent.

Verdensmesterskaberne i fodbold i 2014 løber i perioden fra d. 12. juni til 13. juli, og selvom det desværre bliver uden dansk deltagelse på fodboldbanen, vil Dannebrog være repræsenteret på tribunerne.

Det danske rejsebureau Travel Sense arrangerer nemlig rejser til turneringen, der er en af de allerstørste sportsbegivenheder i verden. Travel Sense forventer at kunne sende mellem 150 og 200 danskere til Brasilien.

”Som Danmarks største rejsebureau indenfor sport og underholdning, har vi selvfølgelig også VM i Brasilien på menukortet. Vi har fået henvendelser på turneringen, og med vores gode kontakter og samarbejdspartnere rundt i verden, er det muligt for os at tilbyde rejser til Brasilien til sommer,” forklarer Thomas Bjerregaard fra MyPlanet Sport, der er en del af Travel Sense.

Priserne skruet i vejret
Som følge af den verdensomspændende interesse, er priserne i Brasilien skruet voldsomt i vejret, hvor den gennemsnitlige hotelværelsespris er steget med næsten 300 procent under VM. På grund af prisstigninger, har Travel Sense ikke indgået deciderede aftaler med flyselskaber, men vælger i stedet at booke op efterhånden som rejserne bestilles af kunderne. Thomas Bjerregaard fortæller dog, at det primært er de store selskaber som Lufthansa og Air France, der tilbyder de bedste flyforbindelser og laveste billetpriser til Brasilien.

Den manglende danske deltagelse i turneringen gør dog, at ikke alle danske selskaber vil satse på begivenheden. Mangaard Travel Group arrangerede rejser til europamesterskabet i fodbold i 2012, men har valgt ikke at gentage dette til verdensmesterskabet. Selskabets underdirektør Kjeld Jul Madsen fortæller til CHECK-IN.dk, at det i alt sin enkelthed skyldes to ting:

”For det første er Danmark ikke kvalificeret og for det andet har vi ikke adgang til billetter. Dermed er begivenheden irrelevant for os.”

Det internationale fodboldforbund FIFA har et specielt billetsystem, der indbefatter en længerevarende ansøgningsperiode, hvor det kan være svært at få billetter og Kjeld Jul Madsen fortæller derudover, at man ikke altid kan være helt sikker på, at få billetter til de kampe man søger. Derudover er markedet uden dansk deltagelse markant mindre.

Pressede lufthavne
Den brasilianske regering har modtaget kraftig kritik for deres planlægning af turneringen. Således er fire af de stadions som skal benyttes til sommer endnu ikke åbnet, og derudover er lufthavnene hårdt pressede. For eksempel er Fortaleza International Airport (FOR) under ombygning og det står allerede nu klart, at en ny terminal ikke bliver færdig til tiden. Derfor vil tilrejsende i stedet blive checket ind i midlertidige telte.

Undersøgelser fra Exame Magazine viser, at i fire af Brasiliens allerstørste lufthavne, er trafikken allerede inden VM et stykke over den planlagte kapacitet. Det bliver derfor spændende at se, hvordan Brasilien vil håndtere udfordringen med de mange turister, der forventes at besøge landet i forbindelse med en af verdens største sportsbegivenheder.