Færinger på sensommer-togt til Rom

Atlantic Airways giver færingerne mulighed for at flyve direkte til Rom i sensommeren og efteråret.

De fleste der har besøgt Færøerne om sommeren vil nok mene, at det er et af de smukkeste steder i det danske kongerige. Men lige så smukt her kan være om sommeren, lige så mørkt og koldt kan her være om vinteren.

Nu får færingerne imidlertid muligheden for at snuse det sidste sol og varme til sig i Sydeuropa inden de kolde vintermåneder på de 18 stormomsuste øer i Atlanterhavet. Således vil deres eget lokale flyselskab, Atlantic Airways, åbne en rute direkte fra Vagar Lufthavnen til Roms Fiumicino-lufthavn i sensommeren og efteråret.

Det gælder dog om at være hurtig ved havelågen. For Atlantic Airways vil kun flyve den lange vej ned over Europa tre lørdage i træk fra den 19. september til den 3. oktober.

Et smut sydpå
Atlantic Airways opretter hvert år 2-3 sommerruter, som giver færingerne mulighed for at komme et smut sydpå uden at skulle skifte fly i Københavns Lufthavn.

Barcelona er på programmet i år, sådan som den har været de tidligere år. Fra 20. maj til 21. oktober tager et af Atlantic Airways’ Airbus A319-fly således tage turen frem og tilbage mellem Vagar og El-Prat lufthavnene hver onsdag. Hver tirsdag frem til 25. august flyver selskabet desuden til Mallorca og nu kommer Rom så til i slutfasen inden mørket sænker sig.