Faglig uro i Esbjerg Lufthavn

Esbjerg Lufthavns brandfolk gik i strejke onsdag aften. De opretholdt dog lufthavnens beredskab, så tre fly kunne komme ned.

Et normalt medarbejdermøde blandt de såkaldte portører i Esbjerg Lufthavn udviklede sig onsdag aften til en flere timer lang arbejdsnedlæggelse. Portørerne står for blandt andet handling af flyenes bagage samt opretholdelsen af brandberedskabet i lufthavnen.

Så egentlig burde lufthavnen være lukket ned og fly og helikoptere på vej til lufthavnen sendt til andre lufthavne. For uden et brandberedskab kan en lufthavn ikke tage imod fly eller sende fly afsted.

Helt så galt gik det dog ikke for den vestjyske lufthavn, der har hyppig helikoptertrafik til olieplatformene i Nordsøen og to udenrigsruter til Aberdeen og Stavanger opereret af henholdsvis bmi regional og Danish Air Transport. Brandfolkene var nemlig ikke gået mere i strejke end at de fortsat opretholdte lufthavnens beredskab, forklarer Esbjerg Lufthavns chef, Anette Bendixen, til CHECK-IN.dk.

Ledere tage sig af bagage
Mens de strejkende portører altså godt ville springe i ”crashtenderne”, hvis et fly skulle få problemer under landing eller i lufthavnen, så ville de ikke lodse og laste de tre fly, som ankom mens strejken stod på.

Den opgave måtte to ledere i stedet tage sig af. Det gjorde de uden at det medførte forsinkelser eller gener for passagererne.

Anette Bendixen er ikke helt klar over hvad der udløste arbejdsnedlæggelsen.

”Jeg tror det drejede sig om vagtplansændringer,” siger hun til CHECK-IN.dk.

CHECK-IN.dk har forgæves forsøgt at komme i kontakt med tillidsrepræsentanten for portørerne i Esbjerg Lufthavn, der er ejet af Esbjerg Kommune.

I marts 2015 havde Esbjerg Lufthavn en indenrigsrute til Københavns Lufthavn. Det lokale erhvervsliv leverede dog ikke den opbakning til ruten, som de havde lovet. Derfor lukkede ruten igen efter kun 25 dage. Uden en indenrigsrute til København lever Esbjerg Lufthavn til tider en stille tilværelse, men havde i 2016 faktisk mere end 100.000 passagerer, hvilket gjorde den til Danmarks syvendestørste lufthavn, næsten dobbelt så stor som Sønderborg Lufthavn.

 

 

Relaterede artikler:

Massiv tilbagegang i Esbjerg Lufthavn

Esbjerg trodser oliekrisen

Esbjerg-rute lukker efter fire uger

Sun-Air opgiver Esbjerg-planer