Fem nye sommerruter fra Billund Lufthavn

Charterflyselskabet Primera Air indtager markedet for ruteflyvning med nye ruter fra Billund til Nice, Venedig, Faro, Paris og Barcelona.

Det er populært som aldrig før hos charterflyselskaberne at sælge “seat only“ på den del af den chartrede produktion, som rejsearrangørerne ikke selv kan afsætte.

Men nu er Primera Air gået skridtet videre og tilbyder decideret ruteflyvning fra Billund Lufthavn fra sommeren 2016. Det sker i første omgang med fem nye ruter til Nice, Venedig, Faro, Barcelona og Paris.

Dermed vender Nice, Venedig og Faro tilbage til lufthavnens rutekort, mens Barcelona og Paris findes i forvejen via ruter fra Norwegian og Air France.

“Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder flere nye direkte ruter og bedre dækning på eksisterende ruter fra Billund Lufthavn med start fra sommeren 2016,“ siger Anastasija Visnakova, der er Vice President Commercial hos Primera Air.

Højt på ønskelisten
Hos Billund Lufthavn er der glæde over de nye ruter, da Ryanair i den kommende sommer har en lavere produktionen end det var tilfældet i år.

“Vi er rigtig glade for at få de nye destinationer på rutekortet. Nice har længe stået højt på passagerernes ønskeliste over attraktive destinationer, og Venedig og Faro er med til at gøre billedet af Vestdanmarks internationale lufthavn endnu bedre,“ siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Udover de nye ruter vil Primera Air supplere eksisterende flyvninger med flere afgange. Det gælder eksempelvis Mallorca, Antalya og Málaga samt Kreta og endelig Varna i Bulgarien.

De nye ruter er kommet i stand gennem stationeringen af endnu et basefly i Billund Lufthavn. Primera Air råder over samlet otte Boeing 737-fly, hvoraf de tre er registreret i Danmark, mens de øvrige fem er blevet udflaget til Letland.