SAS-fly i Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Femte måned med indenrigsvækst i Aalborg

Indenrigspassagererne er nu for alvor begyndt at vende tilbage til Aalborg Lufthavn, der desuden havde stor udenrigs- og chartervækst i marts.

De mørke skyer over den indenrigstrafik, som typisk udgør mere end 60 procent af passagermængden i Aalborg Lufthavn, ser nu for alvor ud til at være væk. Således kunne lufthavnen i marts for femte måned i træk notere en fremgang i antallet af rejsende på indenrigsruten til og fra Københavns Lufthavn. En rute, der ellers oplevede tilbagegang i det meste af 2015.

Indenrigstrafikken viser en fremgang på 8,8 procent i marts i år i forhold til samme måned sidste år. I marts 2016 fløj der 72.408 passagerer til og fra København mod 66.534 i marts 2015.

På udenrigsruterne oplevede lufthavnen en fremgang på 21,4 procent i forhold til samme måned sidste år. Chartertrafikken er gået frem med hele 32,0 procent i forhold til samme måned sidste år.

Væksten på alle tre fronter giver en samlet fremgang på hele 14,6 procent i marts i forhold til marts sidste år. Samlet set rejste 120.245 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i marts 2016 mod 104.941 i marts 2015.

P-pladser ved at tage form
Mens passagererne er strømmet ind og ud af svingdørene i den nordjyske lufthavn, så har gravemaskiner været i fuld gang med at anlægge 650 nye parkeringspladser.

”Vi har fokus på den totale rejseoplevelse i Aalborg Lufthavn, derfor er det også glædeligt, at de 650 nye p-pladser er ved at tage form, og står klar til brug 1.juni,” siger Aalborg Lufthavns direktør Søren Svendsen.

Lækre råvarer i fokus
Siden årsskiftet har Aalborg Lufthavn desuden arbejdet på konceptudvikling af en ny restaurant, og resultatet heraf kan nu ses i lufthavnen. I ”& MORE”, som restauranten hedder, serveres brunch, lækre kolde anretninger og særligt udvalgte øl, vine og champagne.

”Vi forventer os meget af vores nye restaurant. Vi har savnet et madsted i den lidt højere ende, hvor lækre råvarer er i fokus. Det får vi nu,” siger Søren Svendsen.

Læs også:

Tocifret vækst i Aalborg Lufthavn

Pendlere: Aalborg-priser fortsat vanvittige

Håber på stop for indenrigs-tilbagegang

Pendlere: Aalborg-billetpriser er tyveri