Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Finnair åbner rute til Kinas fjerdestørste byområde

Finnair fortsætter selskabets ekspansive Asien-strategi. I maj 2012 åbnes en direkte rute mellem Helsinki og Chongqing, der er Kinas fjerdestørste byområde. Dermed tilføjes endnu en Asien-rute til Finnairs nuværende 10 destinationer i regionen.

Centralt i Kina ligger Chongqing, der er en provins-lignende kommune med i alt 32 millioner indbyggere. Hovedbyen Chongqing er samtidig det fjerdestørste byområde i Kina efter Shanghai, Beijing og Tianjin.

I dag er der ingen direkte flyforbindelse fra Europa til Chongqing Jiangbei International Airport, men det vil Finnair råde bod på fra 9. maj 2012, når selskabet fra denne dato etablerer en direkte rute fra Helsinki til Chongqing.

Ruten understøtter Finnairs højtprofilerede Asien-strategi og er i naturlig forlængelse af beslutningen om at etablere ruter til de områder i Asien, der har størst vækst.

“Kina er en vigtig del af vores Europa-Asien strategi. Det vestlige Kina er etbetydende vækstområde, og den nye rute vil styrke vores markedsandel i de voksende markeder i Asien,“ siger Mika Vehviläinen, der er koncernchef hos Finnair.

Finnair flyver allerede til Beijing, Shanghai ogHong Kong med samlet 28 ugentlige afgange fra Helsinki.

Rejsetid reduceres med over 4 timer

I dag flyver europæiske rejsende typisk til Chongqing via Beijing, men i nogle tilfælde også via Guangzhou. Flyvetiden mellem Beijing og Chongquing er cirka 2 timer og 40 minutter. Derfor vil den samlede rejsetid vil blive reduceret mærkbart, når Finnair etablerer sig med den nye rute. I dag er rejsetiden 13 timer mellem Helsinki og Chongqing, men denne reduceres i stedet for til 8 timer og 30 minutter med den direkte rute.

Tidtabellen er følgende:

AY055 HEL1730 – 0700+1CKG 340 x247
AY056 CKG0945 – 1405HEL 340 x135

Afgang fra Helsinki på mandage, onsdage, fredage og lørdage og retur fra Chongqing på tirsdage, torsdage, lørdage og søndage.

Vækstpotentialet i Chongqing Jiangbei International Airport er enormt. Lufthavnen betjener allerede 140 ruter til mere end 80 byer i Kina og Asien. I øjeblikket foregår, der en omfattende udbygning af lufthavnen, der forventes afsluttet i 2015, hvor kapaciteten vil væreudvidet til 45 millioner passagerer årligt.

Finnair vil flyve fire gange ugentligt mellem Helsinki og Chongqing med fly af typen Airbus A340-300. Her er der plads til 269 passagerer per afgang fordelt med 42 på Business Class og i alt 227 passagerer på Economy Class.