Robert Öhrnberg. (Foto: Finnair | PR)

Finnair-chef fra Danmark til Kina

Robert Öhrnberg, der har været Finnairs landechef i Danmark siden 2013, har fået nye udfordringer i Kina. Afløseren får domicil i Stockholm.

Finnair i Danmark har siden den 1. januar 2013 været ledet af Robert Öhrnberg (tidligere Gustavsson, red.), der har haft titel af landechef. Nu vender han tilbage til Kina, hvorfra han blev hentet, da det finske flyselskab skulle finde en erstatning for Tomi Maaniemi, der blev hentet tilbage til hovedkontoret i Helsinki.

Robert Öhrnberg er i forbindelse med en skandinavisk omstrukturering af salgsorganisationen blevet tilbudt en stilling som salgsdirektør for Finland i Kina med base i Shanghai. Det kinesiske marked er ikke ukendt for Robert Öhrnberg, der fra 2008 til 2011 var Finnairs salgschef i Beijing og sidenhen blev ansvarlig for etableringen af organisationen i Chongqing og det vestlige Kina.

“Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke mine danske forretningsforbindelser for et godt samarbejde gennem de senere år. Tiden flyver virkelig i vores branche, og nu er tiden inde til at sige farvel, indtil vi mødes igen,” siger Robert Öhrnberg.

Robert Öhrnberg kan især sætte flueben ved opgaven med at etablere en direkte rute fra Billund til Helsinki, som der har været arbejdet på i flere år. Den 4. april i år var der premiere på den første flyvning, der forbinder Billund med den finske hovedstadslufthavn, der samtidig er et vigtigt trafikknudepunkt for

Dansk kontor ledes fra Stockholm
Der kommer ikke umiddelbart en ny landechef til Finnairs kontor på Vesterbrogade i København. Det finske flyselskab, der har været repræsenteret i Danmark siden 1964, vil fremover blive ledet fra Stockholm af Robert Lönnblad, der bliver salgsdirektør for Sverige, Danmark, Norge og Island.

Finnairs kontakter til den danske rejsebranche og virksomhedskunderne vil stadig blive varetaget af Lina Blom og Jacob Schiller Nielsen i fællesskab. De vil fremover få back-up fra Astrid Solli Hansen, der fra sin position i Oslo er salgschef for Finnairs leisure-salg i Skandinavien.

Rollen som landechef i Finnair har været son en slags blæksprutte-funktion med officielt at agere som flyselskabets lokale repræsentant i forhold til de danske myndigheder samt være mediekontakt i Danmark. Herudover har der været et overordnet kommercielt ansvar tillige med opgaver inden for HR, regnskab og PR.

 

Relaterede artikler:

Finnair åbner fra Billund til Helsinki

Her er Finnairs kommende Asien-ruter

Kenneth Gilberg ny Finnair-chef i Danmark

Snarligt farvel til Finnairs landechef i Danmark

Finnair åbner rute til Kinas fjerdestørste byområde