Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Finnair er nordens bedste luftfartsselskab

Finnair er netop blevet kåret til Nordens bedste luftfartsselskab. Det skete ved World Airlines Awards 2011, der fandt sted ved Paris Air Show. Turkish Airlines blev samtidig hædret som Europas bedste luftfartsselskab, mens Qatar Airways tog titlen som verdens bedste.

Ønsker man at flyve med Nordens bedste luftfartsselskab, skal der stå Finnair på den næste flybillet.I forbindelse med Paris Air Show vandt det finske luftfartsselskabnemlig prisen som “Best Airline in Northern Europe“.

Prisen som bedste flyselskab i Norden blev uddelt vedWorld Airlines Awards 2011, der baserer sig påpassagernes egne vurderinger og kundetilfredshed.

World Airline Awards bruger data fra Skytrax World Airline Survey og erkendt som “Passengers Choice Awards“, der altså udtrykker passagernestilfredshed.

“Finnairs mål er at tilbyde høj kvalitet, så kunderne med sindsro kan nyde alle aspekter af rejseoplevelsen. Vi er taknemmelige for prisen og den bagvedliggende kundetilfredshed, der viser os, at passagerne værdsætter vores service og medarbejdernes indsats,“siger Anssi Komulainen, der er ansvarlig for kundeservice hos Finnair.

Til gengæld var det ikke Finnair, men Turkish Airlines, der løb med prisen som“Bedste Flyselskab i Europa“. Det tyrkiske selskabblev også kåret som “’Bedste Premium Economy Seats“ og “Bedste Flyselskab i Sydeuropa“ ved prisoverrækkelsen.

Nummer 2 i Europa var Swiss, mens Lufthansa blev valgt til Europas tredjebedste luftfartsselskab.

Prisen som verdens bedste flyselskab gik i år til Qatar Airways efterfulgt af Singapore Airlines og Asiana Airlines på en 3. plads.

Uddelingen af Skytrax World Airline Awards baserer sig på en undersøgelsesperiode på 10 måneder, hvor18.800 kunder hos luftfartsselskaber med over 100 forskellige nationaliteter har deltaget i den omfattendekundetilfredshedsanalyse.