Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Finnair etablerer rute til Chicago

Næste sommer vil Finnair flyve tre gange om ugen fra Helsinki til Chicago. Dermed får SAS en nordisk konkurrent på flyvningerne til den amerikanske millionby.

Finnair er kendt for at være et af de flyselskaber, der har et attraktivt rutenet til Asien via selskabets gateway i Helsinki Lufthavn. Men nu vælger det finske flyselskab også at ekspandere mod vest.

Fra lørdag den 13. juni og frem til den 17. oktober vil Finnair flyve tre gange ugentligt mellem Helsinki og Chicago. Der flyves på mandage, torsdage og lørdage kl. 17.25 fra Helsinki med ankomst i Chicago kl. 18.40 lokal tid. Returflyvningen finder sted kl. 22.00 fra Chicago med ankomst i den finske hovedstadslufthavn den følgende dag kl. 14.50.

Ruten vil blive opereret med et Airbus A330-300 fly med plads til 297 passagerer, hvoraf 265 kan sidde i Economy-sektionen, mens der er plads til 32 passagerer på Business Class.

“Chicago er et udmærket supplement til vores sommerdestinationer og imødekommer efterspørgslen fra fritidsrejsende i Nordeuropa. Vores tidtabel giver gode forbindelser til Chicago fra vort omfattende rutenetværk i Europa og selv fra Asien. Chicago er et hub hos vores Oneworld-partner American Airlines, og herfra er der gode forbindelser til hele Nordamerika,“ siger Petri Vuori, der er direktør for Finnairs globale salg.

Etableringen af den nye rute til Chicago tvinger samtidig Finnair til at lukke sommerruten til Hanoi, da selskabet ikke har ledig flykapacitet til begge ruter.

Konkurrence til SAS
Finnair flyver i forvejen året rundt til New York på daglig basis. I sommerhalvåret flyves der også tre gange ugentligt fra Helsinki til Toronto.

Med den nye rute får SAS uventet konkurrence på ruterne til Chicago, der i dag udgår fra henholdsvis København og Stockholm. Fra begge skandinaviske lufthavne flyver SAS på daglig basis året rundt til den amerikanske millionby.

Det ventes dog primært at blive det finske hjemmemarked, der vil kunne drage fordel af ruten til Chicago. Dermed vil et antal finske passagerer vende ryggen til SAS-ruterne. Det er derimod tvivlsomt, om Finnair kan tiltrække rejsende fra Norge, Sverige og Danmark til den nye rute, idet rejsetiden bliver længere, da der først skal flyves mod øst.

Det er ikke nyt for Helsinki Lufthavn at kunne tilbyde en rute til Chicago. American Airlines åbnede i april 2011 en sommerrute til Chicago og ruten har været daglig i højsæsonen med et Boeing 767-fly. Det er endnu uvist, om Oneworld-partneren American Airlines også vil flyve på ruten i den kommende sommer.