Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Finnair etablerer sommerrute til Hanoi

Finnair åbner sin 12. asiatiske rute, når Hanoi kommer på rutekortet fra den 14. juni næste år. Det finske luftfartsselskab bliver det eneste europæiske selskab, der flyver direkte til den vietnamesiske hovedstad.

Finnair fortsætter den massive udbygning af Helsinki Airport som hub til Asien. Den 14. juni næste år etablerer det finske luftfartsselskab en direkte rute til Hanoi. Dermed bliver Finnair det eneste europæiske luftfartsselskab, der flyver direkte til den vietnamesiske hovedstad.

I første omgang er der tale om en sæsonrute, der opereres frem til den 27. oktober 2013.

“Vi er glade for at kunne tilføje Hanoi som vores 12. destination i Asien. Det er endnu et vigtigt skridt for Finnair med vores langsigtede mål om en fordobling af vores asiatiske omsætning i 2000,“ siger Mika Vehviläinen, der er koncernchef hos Finnair.

Hurtigste forbindelse til Hanoi
Med udvidelsen af rutenettet til Asien begynder Finnair for alvor at snappe de store mega-carriers som Lufthansa og Air France-KLM i hælene. Finnair har et stort marked i Tyskland,hvor Lufthansai dag betjenersamlet 18 destinationer i Asien fra Frankfurt og München.

Finnair flyver i dag 310 gange om måneden mellem Helsinki ogdestinationer i Indien, Kina, Japan, Sydkorea, Thailand og Singapore. Den nye rute til Hanoi gennemføres med den eksisterende flyflåde, hvilket betyder reduktioner på de øvrige ruter i operationsperioden fra midten af juni til udgangen af oktober.

Der foreligger endnu ingen oplysninger om tidtabellen for den nye rute, men den hurtigste flyforbindelse fra København til Hanoi finder man i dag med Thai Airways via Bangkok. Her kan rejsen gennemføres på 14 timer og 10 minutter. Finnair tilbagelægger turen fra København til Helsinki på 1 time og 30 minutter, mens flyrejsen fra Helsinki til Hanoi gennemføres på 10 timer og 10 minutter. Dermed skulle Finnair have gode muligheder for at være hurtigst til Hanoi fra København.

Vækstområde
Hanoi, der er hovedstad i Vietnam, har i dag 6,5 mio. indbyggere. Hanoi forventes samtidig at blive den hurtigst voksende økonomi frem til 2025 i følge en analyse foretaget af PricewaterhouseCoopers.

Udover de muligheder, der byder sig for forretningsrejsende, er der også et klart potentiale for fritidsrejsende. Hanoi er kendt for den gamle bydel med fransk kolonial arktitektur, pilgrimsstedet Chua Huong samt en række buddhistiske templer og helligdomme.