Iberia A330-300.

Finnair lejer A330-fly hos oneworld-kollega

Træning af piloter til Finnairs nye A350-fly betyder, at selskabet igen må indleje fremmed kapacitet med besætninger for at kunne gennemføre trafikprogrammet.

Fra 10. januar og foreløbigt resten af måneden vil Finnairs passagerer på de tre ugentlige flyvninger til Miami gå om bord i et Airbus A330-300 fly fra den spanske oneworld-kollega Iberia. Det er konsekvensen af et omfattende træningsprogram, der skal bringe selskabets piloter i stand til at flyve de nye A350-fly.

For at sikre at den velkendte Finnair-service bliver leveret på Miami-flyvningerne vil der blive sørget for, at der på hver flyvning er to kFinnair-kabineansatte med om bord, der skal hjælpe Iberias kabinepersonale.

“Udannelse af piloterne er et vigtigt led i vores forberedelser til den fremtidige vækst. Denne wetlease-aftale med Iberia sikrer, at vi kan levere punktlige flyvninger igennem en periode, hvor en stor del af Finnairs piloter er beskæftiget med træning til A350-flyene,” siger Jaakko Schildt, der er koncerndriftsdirektør hos Finnair.

Business Plus på Iberias A330-fly. (Foto: Iberia)

Business Plus på Iberias A330-fly. (Foto: Iberia)

Mere plads på Business Class
Airbus A330-flyet fra Iberia er blot tre år gammelt og er indrettet i en version med 36 sæder på Business Class og plads til 242 på Economy Class.

Finnair-passagererne vil rent faktisk opleve en forbedring af Business Class-produktet i forhold til de A330-fly, som Finnair selv plejer at benytte på ruten til Miami. Hos Iberia er der nemlig kun fire sæder på tværs, så alle har adgang til gangen, mens Finnair har seks sæder på tværs  på Business Class i de fleste af selskabets A330´ere.

Siden den 3. november har ruten mellem Helsinki og New York været betjent med et A340-fly fra portugisiske Hi Fly på selskabets Malta-driftstilladelse. Aftalen med Hi Fly udløber den 8. januar 2017.

Træningen af Finnair-piloterne vil fortsætte gennem hele foråret, og det har endvidere haft den konsekvens, at Finnair midlertidigt har måttet indstille ruten fra Helsinki til Chongqing i Kina fra den 11. januar og frem til den 2. maj 2017.

 

Relaterede artikler:

Finnair varsler aflysninger

Finnair sender Airbus A340 på pension

Finnair sætter Kina-rute på pause i fire måneder

Reservefly til Finnairs New York-rute

Finnair wetleaser back-up fly fra DOT LT