Finnair reducerer til Asien i vinterfartplanen

I den kommende vinterfartplan har Finnair valgt at skrue en smule ned for frekvenserne til tre af selskabets ti asiatiske destinationer. Det går ud over ruterne til Delhi, Osaka og Seoul.

Den 30. maj genåbnede Finnair selskabets rute fra Helsinki til Singapore og kunne dermed sætte et stort kryds ud for destination nummer 10 i Asien.

Samtidig kan Finnair glæde sig over at have nået en position som den tredjestørste europæiske operatør i trafikken mellem Europa og Asien.

“Finnair’s Asien-strategi har vist sig at være bæredygtig,“ siger CEO Mika Vehviläinen. “Den nye Singapore-rute vil understøtte vores hovedstrategi og samtidig betjene voresvigtigste kundesegment, der består af forretningsrejsende mellem Asien og Europa.”

Men i det kommende vintertrafikprogram 2011/12 kan Finnair dog ikke undgå at skære ned på tre Asien-ruter sammenlignet med vinterprogrammet for 2010/11.

Det går blandt andet ud over ruten mellem Helsinki og Delhi, der reduceres til seks ugentlige afgange mod daglige afgange i seneste vintertrafikprogram. Der flyves således i den kommende vinterfartplan alle ugedage undtaget onsdage fra Helsinki med Airbus A330-300.

Også ruten mellem Helsinki og Osaka bliver skåret ned med én ugentlig frekvens. Ruten vil derfor kunne tilbyde fem ugentlige rundture i vintertrafikprogrammet 2011/12. Det bliver onsdage og lørdage, at der ikke vil være flyvninger fra Helsinki til Osaka.

Mellem Helsinki og Seoul blev der tilbudt seks ugentlige frekvenser i den seneste vinterfartplan. Dette reduceres til fem ugentlige afgange i det kommende vintertrafikprogram. Der flyves således med en Airbus A330-300 mellem Helsinki og Seoul påalle ugens dage med undtagelse af tirsdag og søndag i vintereren 2011/12.

Endelig vil Finnair på to af ugens syv afgange mellem Helsinki og Beijing indsætte Airbus A330-300 i stedet for A340-300. Det vilbetyde omkring 30 færre udbudte sæder i den ugentlige kapacitet mellem Helsinki og den kinesiske hovedstad.