Inflight-portalen Nordic Sky giver mange muligheder for Finnair-passagerer. (Foto: Finnair)

Finnair skaber mersalg via gratis WiFi

For Business Class-passagerer er det gratis at benytte WiFi på Finnairs A350-fly, hvilket skaber mersalg via inflight-portalen Nordic Sky.

Sidste år besluttede Finnair at investere omkring 220 mio. kroner i installation af WiFi samt etablering af en inflight-portal, der har fået navnet Nordic Sky. IFE-systemet Nordic Sky er tilgængeligt via en skærm i ryglænet på flyene, og her kan med finde et stort udvalg af de største Hollywood-spillefilm, klassiske film samt særlige kanaler fra BBC, Geographic Channel og Discovery Channel.

Men Nordic Sky er andet og mere end et traditionelt IFE-system. På Finnairs Business Class er adgang til WiFi uden beregning, og dermed kan de rejsende få adgang til Nordic Sky via egne telefoner, tablets eller laptop PC´er. Her er det muligt at hente informationer omkring destinationen,bestille taxaservice fra lufthavnen eller koncert- og teaterbilletter på destinationen, skriver Airlinetrends.com.

En anden vigtig funktion er, at passagererne kan bestille tax-free produkter fra Nordic Sky-portalen og få varerne leveret direkte til deres sæde på returflyvningen. Dermed får Finnair suppleret inflight-portalen til at være en effektiv kanal for e-handel.

“Hvis vores kunder ønsker at shoppe, gør vi det muligt gennem den teknologiske platform, som vi har om bord. Vi skal på ingen måder øge antallet af trolleys, der ruller op og ned ad midtergangen. Det ønsker passagererne ikke. IFE-teknologien og WiFi-platformen giver mulighed for at passagererne diskret kan shoppe når de vil,” siger kommerciel koncerndirektør Juha Järvinen fra Finnair.

Finske produkter
Det er ikke internationale mærkevarer, der er tilgængelige i Nordic Sky. Derimod har Finnair etableret et partnerskab med lokale finske designere og forretningskæder. Det er således tøjmærker som Makia Clothing og Ivana Helsinki, skodesigneren Minna Parikka samt den mangeårige samarbejdspartner Marimekko, der er kendt for tekstiler, porcelæn og andet udstyr til hjemmet.

Finnair arbejder langsigtet med at kunne tilbyde salg af dagligvarer via inflight-portalen. Hensigten er, at det skal være muligt at hente en indkøbspose i Helsinki Lufthavn i en døgnåben forretning, således at det vil være muligt at få fyldt køleskabet op, når man vender hjem fra en længere rejse.

Endelig er der planer om at udvide e-handels aktiviteterne til at omfatte salg af en lang række andre varer. Selv en bil skulle det på et tidpunkt være muligt at købe, mens man sidder tilbagelænet i flysædet på Business Class.

Udrulningen af WiFi og Nordic Sky-portalen fortsætter frem til udgangen af 2018 på både mellem- og langdistancefly. I dag er servicen tilgængelig på de fem ny Airbus A350-fly, der allerede er idriftsat hos Finnair.

Relaterede artikler:

Nordisk udtryk i Finnairs nye A350-fly

WiFi fra gate til gate

SAS: WiFi tilbage på langdistancefly

Bredbånd og SMS-adgang i Lufthansa-fly