Finnair udvider CPH-rute

Finnair opruster på København – Helsinki i sommersæsonen for at kunne imødekomme den store efterspørgsel på sine Asien-ruter.

Finnair ved, at de ikke kan fylde deres fly til de mange asiatiske destinationer, som de flyver til, kun med egne landsmænd. Der skal også være passagerer fra det øvrige Europa ombord i flyene, når de letter fra Helsinki og sætter kursen østover. Og det behov bliver ikke mindre når Finnair åbner to nye ruter til Xian i Kina og Hanoi i Vietnam.

Et af de vigtigste markeder for Finnair til at fylde sine fly, er det danske. Og for at have tilstrækkelig kapacitet til at kunne flyve danskere til Helsinki, hvor de skal skifte til Asien-flyene, indsætter Finnair på ruten Helsinki – København i den kommende sommerhøjsæson en eftermiddagsrotation alle uge dage.

”Vi er nødt til at øge kapaciteten for at være i stand til at sælge flere billetter til Asien. Vi åbner nye ruter i juni til Hanoi og Xian, og de har fået en god modtagelse på det danske marked,” siger Finnairs chef i Danmark, Robert Gustavsson.

Tre mod tretten
Det bringer antallet af ugentlige Finnair-flyvninger mellem de to hovedstæder op på 32. Det er én mindre end SAS, men ni flere end Norwegian, der også flyver på ruten. Det betyder, at der på hverdage tilsammen vil være 14 daglige returflyvninger med de tre selskaber.

Finnairs nye rotation flyves fra 22. juni til 11. august og har afgang fra Helsinki kl. 16.35 lokal tid og ankomst i København kl. 17.15. Tilbageturen starter kl. 18.10 og slutter i Helsinki kl. 20.40.

Når SAS den 8. april lukker sin rute fra København til Bangkok vil selskabet fremover kun have Tokyo, Beijing og Shanghai tilbage som asiatiske destinationer sammenlignet med Finnairs 13 asiatiske destinationer.