SAS Airbus A321-200 med plads til 198 passagerer.

Fire nye SAS-helårsruter fra København

I forbindelse med det kommende vintertrafikprogram vil SAS gøre ruterne fra København til Krakow, Wien, Reykjavik og Faro til helårsruter.

Det er småt med rutenyheder i det kommende vintertrafikprogram fra SAS, der netop er blevet præsenteret. Det skandinaviske flyselskab sætter op imod en halv million flere flysæder til salg i det fem måneder lange trafikprogram fra slutningen af oktober 2016 og frem til udgangen af marts 2017.

Hvis man ser bort fra langdistanceruten fra København til Miami, der åbner i slutningen af september måned, vil der ikke komme nye destinationer på ruterne fra Københavns Lufthavn. I stedet har SAS valgt at udvide fire sommerruter til fremover at blive helårsruter. Der er tale om ruterne fra København til Krakow, Wien, Reykjavik og Faro, der nu vil blive operereret året rundt. På det danske indenrigsmarked vil der herudover blive sat 38.000 flere flysæder til salg i forhold til samme periode året før, hvilket primært er på ruten mellem København og Aalborg.

“Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilbuddet til vores kunder. Udover, at vi i løbet af vintersæsonen flyver til populære feriedestinationer og fortsætter vores satsning på Asien og USA, øger vi nu antallet af afgange på populære ruter,” siger Eivind Roald, der er kommerciel koncerndirektør i SAS.

Øget sædeudbud fra Stockholm og Oslo
Der bliver også opjustering af kapaciteten fra hovedlufthavnene i Oslo og Stockholm. Ruten fra Oslo til Rom bliver en helårsrute, mens SAS vil øge antallet af flyvninger fra Oslo til Helsinki fra to til tre. Til Tromsø, Bodø og Svalbard i Nordnorge øges den udbudte sædekapacitet med omkring 90.000 sæder i vintertrafikprogrammet.

Fra Stockholm-Arlanda vil antallet af daglige flyvninger til Kiruna og Amsterdam blive øget fra to til tre, mens Helsinki-ruten går fra otte til ni afgange hver dag. Mellem Sverige og Norge opjusteres der også i antallet af flyvninger. Fra Stockholm til Trondheim udvides fra en til to daglige afgange, mens antallet af ugentlige afgange mellem Stockholm og Tromsø fordobles fra to til fire.

Fra efteråret flyver SAS fra Skandinavien til syv nordamerikanske destinationer samt fire i Asien. Samtlige langdistancefly vil ved vintertrafikprogrammets ikrafttræden være opgraderet med nye kabiner, og SAS vil sætte 130.000 flere sæder til salg på langdistanceruterne, hvilket i høj grad er båret af de nye ruter til Miami, Boston og Los Angeles.

Relaterede artikler:

SAS er tilbage i englenes by

SAS åbner ruter til Miami og Los Angeles

Over 25 nye ruter i sommerprogrammet

SAS lukker ni ruter i 2016

SAS åbner tre helårsruter fra CPH