En Dash-8 fra det norske regionale flyselskab Widerøe. (Foto: ZorroIII)

Over en fjerdedel af Widerøes fly ude af drift

Widerøe har i september været ramt af mange uforudsete hændelser som birdstrikes og lynnedslag. 12 fly står på jorden, og en række afgange må aflyses.

Det norske flyselskab Widerøe er i løbet af september måned blevet ramt af en række udfordrende driftsmæssige hændelser, som har resulteret i, at 12 af selskabets Bombardier Dash-8 turbopropfly i øjeblikket står på jorden.

Selskabet har i alt 41 fly af denne type samt tre Embraer E190-E, og dermed er over en fjerdedel af selskabets flyflåde pt. ude af drift. ”Vi er kommet i en vanskelig situation,” understreger selskabet.

”Det medfører nogle forstyrrelser og konsekvenser for planlagte ruter i dag og i tiden fremover. Berørte passagerer vil blive kontaktet og tilbudt alternative rejser eller refusion. Widerøe har fuldt fokus på at løse dette,” skriver Widerøe i en meddelelse, som vises på forsiden af selskabets hjemmeside.

Både ekstra inspektioner og planlagt vedligehold
Ifølge Widerøe har september været præget af mange uforudsete hændelser for selskabet – heriblandt dårligt vejr, flere birdstrikes, lynnedslag samt tekniske fejl, som har medført, at flyene skal gennemgå en teknisk inspektion.

Seks af de 12 fly, som er taget ud af drift, gennemgår dog planlagt vedligeholdelse, oplyser selskabet.

Ruter over hele Norge rammes
Widerøes informationschef Catharina Solli sagde torsdag, at selskabet endnu ikke har overblik over, hvor mange fly, der vil blive aflyst, men det kommer til at ramme indenrigsruter i hele Norge.

”Vi kommer til at gennemføre aflysninger over hele vores rutenetværk. Det betyder, at hele landet bliver ramt,” siger hun til NRK.

Torsdag var foreløbigt tre afgange fra Tromsø aflyst som følge af problemerne med de 12 fly. Widerøe oplyser, at det vil leje fly ind til at afhjælpe problemerne i den kommende tid.

Tre ruter fra Danmark
Widerøe driver en lang række indenrigsruter i Norge, og har derudover også udenrigsruter til Danmark, Sverige, Storbritannien og Tyskland. I alt flyver selskabet til 49 destinationer.

I Danmark flyver Widerøe fra Københavns Lufthavn til Sandefjord og Kristiansand i det sydlige Norge samt fra Billund til Bergen – en rute, som selskabet åbnede i juni i år.

Ingen af ruterne til Danmark så i går ud til at være ramt af aflysninger ifølge Københavns Lufthavns og Billund Lufthavns hjemmesider.

Relaterede artikler:

Widerøe i nyt codeshare med Air France

Widerøe lukker endnu en rute

Widerøe-entré kan føre flere Norges-ruter med sig