LOT Boeing 787-9 (Foto: Jennifer Schuld | LOT Facebook)

Flere Dreamlinere til LOT

LOT har bestilt yderligere tre Boeing 787-9 Dreamlinere, og ved udgangen af 2019 vil selskabet have i alt 15 langdistancefly af denne type.

LOT Polish Airlines har sat turbo på langruteekspansionen. Selskabet har netop indgået en aftale med leasingselskabet Avolon Aerospace Leasing omkring anskaffelse af yderligere tre Boeing 787-9 Dreamlinere.

Det polske flyselskab modtog sin første Dreamliner i november 2012 som en del af en ordre på otte 787-8, der har plads til 252 passagerer i en treklasses version.

I efteråret 2017 bestilte selskabet yderligere fire Dreamlinere af den noget større 787-9 version, og med den nye ordre på tre Dreamlinere vil LOT komme op på i alt 15 langdistancefly af denne type ved udgangen af 2019.

De større 787-9 Dreamlinere vil blive indrettet med 294 sæder fordelt med 24 i Business Class, 21 i Premium Economy og med plads til 249 passagerer i Economy Class.

LOT har allerede taget levering af en af fire 787-9 Dreamlinere fra den første ordre, og disse fly vil i den kommende sommer blive indsat på ruterne fra Warszawa til New York, Chicago, Toronto og Seoul.

“Nye fly betyder nye forbindelser. Takket være endnu en kontrakt på nye Dreamlinere, vil vi være i stand til fortsat at udvikle vort netværk af langdistanceruter på rekordtid. Samlet vil vi ved udgangen af 2019 have 15 Boeing 787´ere , hvilket ikke alene er en historisk rekord i LOT, men det er også et tydeligt bevis på, at vores strategi bliver succesfuldt implementeret,” siger Adrian Kubicki, der er kommunikationsdirektør hos LOT.

Hastigt voksende flåde
Med otte Boeing 787-8 og syv 787-9 vil LOT være godt positioneret til den fremtidige vækst, der er en del af selskabets strategiplan fra 2016 til 2020.

LOT´s flåde vokser med rekordhastighed i disse år. Udover Dreamlinerne har LOT også for nylig taget imod de første to af otte Boeing 737 MAX 8 samt fem ud af seks nye Embraer E195. Herudover har det polske Star Alliance-selskab også modtaget to nye Bombardier Q400 i løbet af de seneste seks måneder.

“Hvert nyt fly betyder nye job og avancement for både piloter og kabinebesætninger. En ny Dreamliner betyder beskæftigelse til 15 kaptajner, 10 styrmænd og omkring 100 nye kabineansatte. På den måde vil LOT vedvarende være den største og mest attraktive arbejdsgiver blandt flyselskaberne i Polen,” vurderer kommunikationsdirektøren.

LOT transporterer årligt 6,8 millioner passagerer på flyselskabets ruter ved hjælp af 54 fly. Fra Warzawa flyver LOT med Dreamliner til New York-JFK, Newark, Chicago, Toronto, Los Angeles, Beijing, Tokyo og Seoul, og i maj åbner selskabet en rute fra Warszawa til Singapore samt ruter fra Budapest til New York-JFK og Chicago. Herudover flyves der også fra Krakow til Chicago samt fra Rzeszów til Newark.

 

Relaterede artikler:

LOT med Dreamliner til Rio de Janeiro

Tre nye Dreamlinere til LOT

LOT har succes med Asien-rute

LOT vil flyve mellem Budapest og USA