Boeing 737-800 fra SunExpress.

Flere Tyrkiet-afgange fra København

I højsæsonen vil både Pegasus Airlines og SunExpress øget antallet af flyvninger fra København til tyrkiske destinationer.

Den tyrkiske turistindustri er ved at genvinde noget af det tabte terræn fra sommeren 2016, hvor et terrorangreb i Istanbul-Atatürk lufthavnen samt et efterfølgende mislykket militært kupforsøg fik turisterne til at holde sig væk fra det ellers så populære ferieland.

Lufthavnene i Tyrkiet har i øjeblikket imponerende vækstrater, da flyselskaberne atter har valgt at skrue op for kapaciteten.

Det ser man også i Københavns Lufthavn, hvor Pegasus Airlines i højsæsonen øger antallet af ruteflyvninger til Istanbul-Sabiha Gökcen International Airport. Sidste sommer var der 12 ugentlige afgange, og i denne sommer vil der være 14, således at der vil være to daglige afgange med Airbus A320.

I forvejen flyver Turkish Airlines tre gange dagligt mellem Istanbul-Atatürk og København. Det tyrkiske Star Alliance-selskab benytter et mix af Airbus A330-200, Airbus A321-200 og Boeing 737-800.

Derimod kommer man ikke til at se noget til Atlas Global i de kommende sommermåneder. Det privatejede tyrkiske flyselskab stoppede beflyvningen af København den 23. april i år efter 22 måneders drift mellem Istanbul og København.

Flere flyvninger til Antalya
Et andet selskab, der øger i den kommende højsæson er SunExpress, der er ejet af Turkish Airlines og Lufthansa i fællesskab. SunExpress flyver i den kommende sommer fra København til Antalya, Izmir og Konya, og det er på ruten til Antalya, at der øges i tidtabellen.

Sidste sommer fløj SunExpress fire gange om ugen til Antalya, men i sommer bliver der tale om seks ugentlige afgange. Fire af disse flyves med Boeing 737-800 og de resterende to med Airbus A320-200. Pegasus Airlines flyver også to gange om ugen til Antalya.

Fra København til Izmir går SunExpress på vingerne fire gange om ugen, mens der flyves én gang om ugen til Konya.

Netop Konya er en destination med meget etnisk trafik i sommermånederne, og her flyver Turksh Airlines også fem gange om ugen, mens Pegasus Airlines supplerer med tre ugentlige afgange.

Det er ikke alene tyrkiske ruteflyselskaber, der trafikerer Tyrkiet om sommeren. SAS flyver også to gange om ugen til Gazipasa-lufthavnen tæt ved Alanya. Herudover kommer et utal af charterflyselskaber på vegne af de store rejsearrangører.

 

Relaterede artikler:

Atlas Global lukker skandinaviske ruter

A330 på fire nordiske Turkish Airlines-ruter

SunExpress med tredje rute fra København