Flertal for strejke hos British Airways

Urafstemningen blandt kabinepersonalet hos British Airways blev offentliggjort i går. Der er et flertal for en strejke, der kan træde i kraft allerede i begyndelsen af næste uge.

Et overvældende flertal på 80,7 % af de afgivne stemmer blandt 11.691 kabineansatte hos British Airways har besluttet sig for at sige “ja“ til at gå i strejke.

Der er endnu ikke fastsat en strejkedato, idet der stadig forhandles mellem parterne.

“Den eneste fremkommelige vej for dette selskab er en forhandling mellem alle parter. Vi har i de seneste uger været i seriøse forhandlinger med British Airways. Vi håber oprigtigt, at resultatet af afstemningen vil give British Airways noget at tænke over,“ udtalte vice-generalsekretær Len McCluskey fra fagforeningen Unite i går, da resultatet af urafstemningen blev offentliggjort.

Konflikten mellem de to parter opstod ifølge Unite efter en udmelding fra British Airways tilbage i november måned om en reduktion af kabinepersonalet. Unite mener, at det er et bud på forhandlingsretten, og at det strider mod de årelange traditioner for dialog.

I en meddelse fra British Airways hedder det, at “ vi vil ikke tillade Unite at ødelægge vort selskab. Skulle en strejke bryde ud, vil vi gøre alt hvad der står i vores magt for at sikre passagernes rejseplaner“.

British Airways meddeler samtidig, at der vil blive iværksat nødplaner så snart en mulig strejkedato foreligger. Passagererne vil kunne ombooke billetterneuden beregning op til 355 dage fra den oprindelige rejsedato.