Det første ATR72-600 fly til Jet Time i SAS-farver foran ATR-fabrikken ved leveringen i oktober 2013. Foto: Andreas Krog.

Flybe har fundet sine SAS-fly

Britiske Flybe har nu fundet de fire fly, som skal arbejde for SAS fra efteråret. Flyene bliver magen til de fly Jet Time opererer for SAS.

Det britiske regionalflyselskab Flybe har nu fundet de fire ATR72-600 fly, som selskabet skal bruge, når det fra oktober i år skal arbejde som wet lease-operatør for SAS på en række skandinaviske feederruter.

Flybe leaser flyene fra det Singapore-baserede leasingselskab Avation Leasing. Der bliver tale om fire helt nye fly ud af den store pulje af optioner på ATR72-600 fly, som Avation Leasing har hos den italiensk-franske flyproducent ATR.

Strømlinet flyflåde
Det er ellers ikke fordi Flybe ikke har fly i forvejen. Selskabet har således adskillige Embraer 175 og 195 regionale jetfly i flåden, ligesom selskabet er Europas største operatør af Bombardiers Dash-8 Q400-fly med hele 42 af slagsen i sin flåde.

Men SAS har specifikt bedt om, at Flybe stiller op med nye ATR72-600 fly magen til de otte, som danske Jet Time i dag opererer for SAS på en række intraskandinaviske og nordeuropæiske feederruter.

”Vi vil gerne gøre kundemødet enklere og derfor vil vi gerne have en strømlinet flyflåde, så passagererne oplever et ensartet produkt. Desuden er der store fordele med hensyn til blandt andet standpladser og handling ved at have en ensrettet flåde – også når det kommer til underleverandører som Jet Time og Flybe,” forklarede Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS, i november sidste år, da aftalen med Flybe blev indgået.

Viking-navne
De otte ATR72-600 fly, som Jet Time i dag opererer for SAS, er malet i fuld SAS-bemaling med røde motornaceller, mørkeblåt haleror og et stort hvidt ”SAS” på den blå baggrund. Flyene har sågar fået deres egne ”Viking-navne” på linje med SAS’ egne fly. De fire Flybe-fly vil formentlig få samme udsmykning, da bemalingen er en vigtig del af SAS’ ambition om at levere et ensartet ”SAS-brandet” produkt.

De to første fly sættes i drift til oktober 2015 og de to andre følger efter til marts 2016. Alle fire fly vil få base i Stockholm Arlanda. Herfra skal de blandt andet flyve til Visby og Kalmar i Sverige samt til Turku i Finland.Dermed overtager Flybe en række ruter, som Jet Time i dag beflyver for SAS med sine ATR72-600 fly. Jet Time-flyene vil så sandsynligvis blive sat ind på andre feederruter fra København, Oslo og Stockholm.

Tre fly leveres i 2015 og et fly leveres i 2016. Flybe har leaset flyene i seks år med option på at forlænge kontrakten yderligere seks år. Kontrakten med SAS er netop på seks år.

Et af de otte ATR72-600 fly, som Jet Time i dag opererer for SAS. Det bliver samme flytype i samme bemaling, som Flybe skal operere for SAS. Foto: Andreas Krog.