Flybe skal flyve til Billund for Brussels Airlines

Når Brussels Airlines næste forår åbner en rute mellem Bruxelles og Billund, bliver det med fly fra britiske Flybe.

Brussels Airlines, der indgår i Lufthansa-gruppen, åbner den 29. marts næste år en rute mellem Bruxelles og Billund.

Ruten vil blive befløjet med et fly af typen Bombardier Dash8-Q400 med plads til 76 passagerer. I øvrigt samme flytype, som SAS i efteråret 2007 valgte at sætte på jorden efter tre havarier, hvor landingsstellet brød sammen.

Nu kommer Q400-flyet til Billund, men det bliver ikke Brussels Airlines, der skal gennemføre flyvningerne. Det bliver i stedet britiske Flybe, der stiller fly, besætning og vedligeholdelse til rådighed, mens flyet er blev malet i Brussels-farver.

Flybe er specialiseret i at flyve for andre flyselskaber på såkaldte wetlease-kontrakter. Kontrakten mellem Brussels Airlines og Flybe blev indgået i 2012 og omfatter to Q400-fly. Flybe har en tilsvarende aftale med Finnair, men i det finske samarbejde beskæftiges der hele 22 fly.

Efter Cimber Sterlings konkurs i maj 2012 blev Flybe et varmt navn i Danmark. Det britiske regionale flyselskab ønskede at gå ind i markedet og overtage nogle af det krakkede flyselskab ruter, men operationen blev aldrig godkendt af selskabets bestyrelse.

Først ud – sidst hjem
Den nye rute mellem Bruxelles og Billund vil få 12 ugentlige afgange. På alle hverdage flyvers der fra Billund kl. 07.10 og 11.45 og fra Bruxelles kl. 09.40 og 20.50. Dermed skal fly og besætning natstoppe i Billund. Endelig flyves der en rundtur på lørdage og søndag.

Brussels Airlines har valgt at schedulere sin morgenafgang 15 minutter før Sun-Air flyver til den belgiske hovedstad med 32-sæders jet fly. På den sene aftenafgang fra Bruxelles flyver Sun-Air kl. 19.45, mens Brussels kan få de sidste passagerer med tilbage til Billund kl. 20.50.

Ruten er således tilrettelagt for såvel lokaltrafik som transfertrafik. For transferpassagerer er der gode forbindelser til Wien, Geneve, Milano, Rom, Lyon, Nice og en række andre destinationer. Tidtabellen passer også perfekt til de nordamerikanske destinationer som New York og Washington, mens Kenya og Gambia er nogle af de afrikanske lande, som bliver mere tilgængelige med den nye rute.