En Boeing 737-800 fra det tjekkiske lavprisflyselskab Smartwings. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation )

Flydubai wetleaser fra tjekkisk flyselskab

Flydubai mangler fly til vintertrafikprogrammet, og derfor har selskabet wetlaset fire Boeing 737 fra tjekkiske Smartwings, der i øvrigt snart kan få israelske medejere.

Flydubai har et stort trafikprogram i vinteren 2023/24, og derfor har det været nødvendigt at sikre sig mere kapacitet, selvom samtlige 79 Boeing 737-fly er i sving, og yderligere tre nye fly er på vej ind i de kommende måneder.

Dubai-selskabet har således indgået en aftale med Smartwings om at wetlease fire Boeing 737-800 med besætninger fra det tjekkiske flyselskab. Flyene starter operationerne den 17. oktober og vil være beskæftiget på basen i Dubai International Airport frem til den 16. april næste år.

At flykapaciteten øges med fire enheder betyder dog ikke, at Flydubai i første omgang vil etablere nye ruter. Det er planen, at selskabet vil tilføre mere kapacitet til eksisterende ruter i vinterhalvåret, der er højsæson i De Forenede Arabiske Emirater.

Flyene leveres i en all-economy-version og indsættes på ruter til Chittagong, Colombo, Dhaka, Karachi og Muscat, hvor de primært skal erstatte Boeing 737 MAX-kapacitet, der i stedet kan frigøres til andre opgaver i rutenetværket.

Tredje aftale med Smartwings
Flydubai beskæftiger i dag en enhedsflåde af Boeing 737 fordelt på 30 737-800, 46 737 MAX 8 samt tre 737 MAX 9 hvorfor det har været nødvendigt at finde en stabil operatør med egnede fly, og det har man fundet hos Smartwings.

Ghaith Al Ghaith, der er koncernchef hos Flydubai, fortæller da også, at det bliver et gensyn med det tjekkiske flyselskab.

“Vi er glade for at bekræfte denne nye wet lease-aftale med Smartwings, dette markerer vores tredje aftale med flyselskabet siden 2019. Smartwings, en IOSA-certificeret virksomhed, har god erfaring med ACMI-aftaler. Leasingen af ​​yderligere fire fly vil gøre os i stand til at opretholde vores operationelle effektivitet, tilføje kapacitet omkring vores netværk og minimere enhver potentiel forstyrrelse for vores passagerer i en af ​​årets travleste rejseperioder.”

Israelere vil overtage stor aktiepost
Sidste sommer meddelte Israir Group, der kontroller det israelske flyselskab Israir, at man var i drøftelser om at købe en stor aktiepost i Smartwings.

Smartwings ejes af den tjekkiske forretningsmand Jiri Simane og partnere, der sidder på 50,1 procent af aktierne, mens kinesiske CITIC Group har en ejerandel på 49,9 procent. Der har længe været uoverensstemmelser i ejerkredsen, og Israir er i fremskredne drøftelser om at overtage den kinesiske aktiepost.

 

Relaterede artikler:

Israir vil købe sig ind i europæisk flyselskab

Smartwings først i luften med recertificeret MAX i Europa

Flyselskab lander wetlease-kontrakt på ni fly