Flypersonale i nævekamp

Et Delta Air Lines-fly måtte pludseligt lande undervejs fra Los Angeles til Minneapolis, fordi der opstod slåskamp mellem to medlemmer af kabinepersonalet.

Et slagsmål i 11.000 meters høje. Det er ikke noget, man ofte oplever på et fly, selvom det dog ikke er en sjældenhed, at passagerer kommer op at skændes eller irriterer hinanden. Men på et Delta Air Lines-fly fra Los Angeles mod Minneapolis kom to kabineansatte for nylig i slåskamp, og det fik konsekvenser for rejsen skriver The Aviation Herald.

De to kabineansatte kom op at skændes over arbejdsopgaver, og det resulterede ifølge flere passagerer i, at de toendtei en nærkampmod hinanden inde i kabinen. En tredje ansat forsøgte forgæves at stoppe slagsmålet, men blev i stedet ramt af de svingende næver.

Det pludseligt opståede slagsmål fik piloterne til øjeblikkeligt at anmode om at lande i Salt Lake City, hvor de to slagsbrødre og den tredje forslåede kollega blev smidt af flyet og erstattet af nyt kabinepersonale.

Det tog 80 minutter at få det nye personale ombord, og i den tid måtte passagererne sidde og vente i flyet, før de kunne fortsætte til Minneapolis.

Selskabet siger undskyld
Piloterne sagde over højtaleren til passagererne i flyet, at de sikkerhedslandede for at kunne tage en alvorlig snakmed deres kabinepersonale. De tre ansatte blev derefter sat af flyet i Salt Lake City på grund af dårlig opførsel.

Selskabet Delta Air Lines har efterfølgende sendt et undskyldende brev til passagererne, som mærkede konsekvenserne ved slåskampen undervejs i rejsen.

“… Nogle af vores ansatte har ikke vist deres bedste opførsel. Vi forventer at vores flyvebesætning er intet mindre end høflige og professionelle på alle tidspunkter, og det I oplevede var lagt fra det. Vi undskylder, at vi i dag ikke leverede det, som vores brand lover,” skriver Delta Air Lines i brevet til passagererne.

Efter tumulten undervejs ankom flyet til Minneapolis med 75 minutters forsinkelse.

Det er ikke første gang, der har værettunult blandt flypersonaleunder flyvningeri USA. I september 2012 måtte to kabineansatte forlade et United Airlines-fly, efter at de havde skændtes højlydt foran passagerer. Og senere samme år måtte American Airlines sanktionere over for to ansatte, efter de havde haft en slem uoverensstemmelse over en mobiltelefon.

Arikivfoto: Kabinepersonalet på billedet har intet at gøre med den beskrevne hændelse.