Flyselskab tvinger Dantax til nedjustering

Det børsnoterede Dantax A/S har netop nedjusteret forventningerne til regnskabsåret, der slutter den 30. juni. Det er underskud i datterselskabet North Flying, der påvirker radio- og TV koncernen.

Pandrup i Nordjylland er hjemsted for Dantax-koncernen, der er noteret på fondsbørsen i København. Koncernen beskæftiger sig med udvikling og markedsføring af TV-, video- og HIFI-udstyr, men har også et flyselskab i porteføljen.

Der er tale om det 50% -ejede datterselskab Nordic Air A/S og dette selskabs 100 % ejede datterselskab North Flying A/S.

Men flyaktiviteterne har ikke udviklet sig som forventet for Dantax-koncernen. Derfor har man efter at have offentliggjort perioderesultatet for 1. juli 2013 til 31. marts 2014 været nødsaget til at nedjustere forventningerne til årets resultat som følge af usikkerhed inden for flyaktiviteterne.

“Flyaktiviteten er fortsat påvirket af vanskelige markedsforhold. Resultatet i Nordic Air A/S er for perioden et underskud på 2,0 mio. kroner, mod et underskud på 0,1 mio. kroner sidste år,“ afslører Dantax i en fondsbørsmeddelelse.

I regnskabsåret 2012/13 gik Nordic Air fra et underskud på 7 mio. kroner til et plus på 64.000 kroner på den primære drift. Alligevel karakteriserede man dengang resultatet for “utilfredsstillende trods fremgangen“.

Fokus på toplinjen
Derfor blev det hidtidige bestyrelsesmedlem Stefan Vilner sidste år ved regnskabsårets start sat ind som ny administrerende direktør i flyselskabet, der har hjemsted i Aalborg Lufthavn.

Stefan Vilner kunne efter de første tre måneder i chefstolen love et væsentligt forbedret resultat for det regnskabsår, som han skal afslutte om en måned.

Midlet var enkelt. Toplinjen skulle styrkes gennem øget salg til nye og eksisterende kunder.

“Vi skal have fyldt nogle opgaver på flyvemaskinerne. Vi har en rigtig stærk omkostningsstruktur, en effektiv administration, og vi er ikke tynget af gæld. Så der bliver i høj grad fokus på toplinjen,“ understregede Stefan Vilner, da CHECK-IN.dk talte med ham i oktober måned sidste år.

Vi ville gerne have spurgt Stefan Vilner, om det er toplinjen, der har svigtet, eller om omkostningerne er røget i vejret. Det har desværre ikke været muligt at træffe Nordic Air-direktøren for en kommentar.