Passagerer i American Airlines-fly. (Foto: viewfromthewing.com)

Flyselskaber aflyser 50.000 afgange i november

Tre amerikanske flyselskaber har tilsammen aflyst over 50.000 afgange i løbet af november, hvilket svarer til en reduktion i antallet af flyvninger på 17 procent.

En lang række flyselskaber har aflyst tusindvis af flyvninger i de seneste måneder som følge af blandt andet personalemangel – herunder SAS og Lufthansa.

Aflysningerne fortsætter imidlertid også et godt stykke ind i det kommende efterår – i hvert fald hos flere store amerikanske flyselskaber.

Således har American Airlines, United Airlines og Delta Air Lines indtil videre aflyst tilsammen 50.500 afgange i løbet af de 31 dage i november 2022. American har aflyst 31.000 flyvninger, United 15.000 afgange samt Delta med 4.500 aflysninger. Det skriver USA Today på baggrund af data fra analysevirksomheden Cirium.

Aflysninger i tråd med forventning
American Airlines oplyser, at aflysningerne er i overensstemmelse med selskabets tilgang til rutenetværket og planlægning af tidplaner i løbet af året.

”Foreløbige tidsplaner offentliggøres 331 dage i forvejen, og derefter foretages justeringer nærmere baseret på den tidsplan, vi har til hensigt at operere. Vi indlæser nu tidsplanjusteringer cirka 100 dage i forvejen, hvilket er i tråd med, hvordan vi justerede vores tidsplan i 2019 forud for pandemien,” siger Matt Miller, talsmand for American Airlines.

Ifølge American Airlines kan selskabet tilbyde det største netværk af ethvert amerikansk flyselskab i efteråret. American vil i gennemsnit have næsten 5.400 daglige afgange.

I rapporten for årets andet kvartal oplyste American Airlines, at der forventes en reduktion på mellem 7,5 og 9,5 procent i kapaciteten samlet for 2022 sammenlignet med 2019. Aflysningerne i november er i overensstemmelse med denne forudsigelse, lyder det fra Matt Miller.

”En større justering”
Ifølge Cirium-talsmand Mike Arnot udfører flyselskaberne ofte reduktioner i trafikprogrammet, men at det kan ske i mindre eller større grad.

”Nogle gange er det mindre justeringer og mere sjældent større justeringer. En nedskæring på 17 procent som denne kvalificerer sig som en større justering, men for passagererne kan det betyde, at i stedet for eksempelvis 15 flyvninger om dagen mellem Dallas og Chicago, kan der nu være ni flyvninger, men med flere bagdele i sæderne,” forklarer han.

Med over 50.000 aflysninger vil potentielt set flere millioner passagerer blive berørt. Selv om det isoleret set er mange, fortæller flere rejse- og luftfartseksperter, at aflysningerne sker tids nok til, at de fleste passagerer kan blive ombooket til andre afgange samme dag og fra samme lufthavn.

”Flyselskabet giver dig andre flyvninger uden ekstra gebyr. Normalt sender flyselskabet en e-mail til kunden om tidsplanændringen, og så er det op til vedkommende at gå ind og se, om man accepterer ændringerne,” siger Nadia Henry, grundlægger af rejsebureauet Travel with Sparkle.

 

Relaterede artikler:

USAs transportminister advarer flyselskaberne

American runder 20.000 MAX-aflysninger

Lufthansa har aflyst 6.000 flyvninger