Flyselskaber vender ryggen til Ukraine

Flere flyselskaber har besluttet permanent at lukke ruterne til Ukraines hovedstad Kiev. Det gælder blandt andet for Emirates og Swiss, mens Norwegian vinterlukker fem uger før tiden.

Sikkerhedssituationen og de politisk ustablile forhold i Ukraine får nu konsekvenser. Flere etablerede flyselskaber har således besluttet permanent at lukke flyruter til det uroprægede land.

Emirates annoncerede allerede i begyndelsen af juli måned, at man ville indstille beflyvningen af ruten fra Dubai til Kiev fra den 1. august. Efter den formodede nedskydning af MH017 tog man allerede den 21. juli beslutningen om øjeblikkeligt at indstille flytrafikken til den ukrainske hovedstad.

For Emirates betød det, at fire ugentlige afgange med Airbus A340 langdistancefly gled ud af fartplanen.

Norwegian lukker fem uger før tiden
Emirates er tilsyneladende ikke alene. Nu melder Star Alliance-selskabet Swiss sig som det næste flyselskab i rækken, der ikke længere vil tilbyde Kiev som destination i fartplanen.

Fra den 1. oktober flyver Swiss ikke længere til Kiev fra Zürich. Hidtil havde man tilbudt fem ugentlige flyvninger med Airbus A320-fly. I stedet henviser Swiss til codeshare-samarbejdet med Ukraine International Airlines. Søsterselskaberne Austrian og Lufthansa har dog endnu ikke taget skridt til at reducere.

Norwegian, der i sommertrafikprogrammet har fløjet to gange ugentligt fra Oslo til Kiev, trækker sig allerede den 19. september fra ruten, hvilket er fem uger før planlagt. I det oprindelige sommertrafikprogram skulle Norwegian flyve helt frem til den 24. oktober.