Aeroméxico Embraer E190 (Foto: Kambui | CC 2.0)

Flyulykke i Mexico

En Embraer E190 fra Aeroméxico er tirsdag eftermiddag lokal tid forulykket kort efter starten fra Durango International Airport på en flyvning til Mexico City.

SkyTeam-selskabet Aeroméxico bekræftede tirsdag eftermiddag lokal tid, at et Embraer E190-fly med plads til 100 passagerer er forulykket kort efter starten fra Durango International Airport i den mexicanske delstat Durango.

Flyet med rutenummer AM2431 var planlagt til at forlade Durango International Airport kl. 15.09 lokal tid (23.19 dansk tid) på en flyvning af halvanden times varighed til Mexico City International Airport. 

Ifølge The Aviation Herald kørte flyet ud over enden af landingsbanen og brød i brand.

103 ombord på flyet
Det havarerede fly har registreringen XA-GAL og er 10 år gammelt. Det blev oprindeligt leveret til amerikanske Republic Airlines, men flyet har siden slutningen af juni 2014 været leaset til Aeroméxico.

Ifølge Reuters har øjenvidner set flere passagerer forlade flyet og søge mod en nærliggende vej, og de første rapporter beretter om 99 passagerer og fire besætningsmedlemmer ombord på det forulykkede fly.

Ifølge guvernør Jose Aispuro  hvilket senere er blevet bekræftet af flyselskabet, er der ikke rapporteret om omkomne ved flyulykken, selvom flyet er gået i flere dele og er brudt i brand.