Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT. (Foto: BriYYZ)

Vil flyve nonstop fra Europa til Bali

Polske LOT overvejer en ny rute mellem Warszawa og Bali med Dreamliner-fly. Foreløbigt testes rutegrundlaget på charterbasis i samarbejde med en stor rejsearrangør.

At rejse fra Europa til Denpasar på Bali er i dag forbundet med flyskifte eller mellemlanding i Singapore. Men inden længe kan der muligvis flyves non-stop direkte fra Warszawa til den populære ferieø i Indonesien.

LOT Polish Airlines har nemlig indgået et samarbejde med den nationale rejsearrangør Rainbow Tours om at tilbyde charterflyvninger til fra den polske hovedstadslufthavn til Bali frem til og med den 28. oktober. Der flyves hver anden torsdag fra Warszawa kl. 10.45 med ankomst i Denpasar-Ngurah Rah International Airport kl. 06.00 lokal tid den følgende dag. Returflyvningen om fredagen finder sted kl. 07.40 med ankomst i Warszawa samme dag kl. 15.35.

Dermed er flyvetiden med LOT på 13 timer og 15 minutter, mens KLM som eneste europæiske ruteflyselskab har Denpasar som destination med en rejsetid fra Amsterdam på 16 timer og 30 minutter inklusive mellemlanding i Singapore. På charterflyvningerne benytter LOT et Boeing 787-8 Dreamliner fly med plads til 252 passagerer i en tre-klasses konfiguration, og det polske flyselskab udnytter samtidig kapaciteten i lastrummet til også at medbringe fragt på flyvningerne.

Det er planen, at LOT på baggrund af disse flyvninger vil vurdere, om Denpasar skal være en fast rutedestination, hvor nationale rejsearrangører kan lægge en bund i økonomien ved at købe et antal sæder på hver flyvning.

“LOT vil analysere, hvordan flyvningerne mellem Warszawa og Bali udvikler sig sammen med potentialet for passagerer og fragt til andre destinationer i Indonesien. Det er muligt emne for udviklingen af rutenetværket,” siger en talsmand for LOT til det indonesiske medie, The Jakarta Post.

Fra charter til rute
Det er almindeligt kendt, at lufthavne og ruteflyselskaber ofte via charterflyvninger lader rejsearrangørerne afprøve potentialet på nye oversøiske destinationer, inden der startes op med ruteflyvninger. Det har blandt andet været tilfældet i Danmark, hvor Bravo Tours havde charterflyvninger til De Vestindiske Øer, inden det lykkedes at overtale Norwegian til at etablere ruteflyvninger i vinterhalvåret.

En anden charterdestination er Phuket i Thailand, hvor Thomas Cook Airlines Scandinavia i flere år fløj charter for Spies og andre rejsearrangører, hvorefter Thai Airways i vinterhalvåret indsatte to ugentlige afgange fra henholdsvis København og Stockholm til den populære ferieø i det sydlige Thailand.

Bali var 80´ernes og 90´ernes hotte rejsemål i Asien, indtil terrorangreb i 2002 og 2005 fik turisterne til at søge væk fra ferieparadiset. I de senere år er de europæiske turister langsomt vendt tilbage til Bali, der hvert år besøges af omkring 800.000 australiere.

 

Relaterede artikler:

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter

Ny hurtig forbindelse mellem Europa og Sydkorea