Flyvende hollændere indtog Aalborg Lufthavn

Der var feststemning, da det hollandske luftfartsselskab KLM søndag indviede den nye rute mellem Amsterdam og Aalborg.

Symbolikken var ikke til at tage fejl af. Et rutefly fra SAS rullede tidligt søndag eftermiddag ud fra platformen foran lufthavnsbygningen i Aalborg Lufthavn samtidig med ankomsten af det første KLM-rutefly KL1335 fra Amsterdam.

Det er nemlig fra SAS, at det hollandske luftfartsselskab forventer at erobre en stor del af de passagerer, der skal danne grundlag for de to daglige frekvenser fra Aalborg Lufthavn til det store trafikknudepunkt i Amsterdam-Schipol lufthavnen.

Et godt eksempel på dette gav lufthavnsdirektør Søren Svendsen i sin åbningstale. “Fra Københavns Lufthavn kan man i dag flyve til tre destinationer i Nordamerika, henholdsvis New York, Washington og Chicago. Fra Amsterdam er der derimod 22 afgange til Nordamerika.“

Herudover fremhævede Søren Svendsen den korte flyvetid på 1 time og 25 minutter til Amsterdam fra Aalborg Lufthavn, hvor der fremover vil kunne tilbydes en lang række “one-stop“ forbindelser til hele verdenen.

Og noget kunne tyde på, at KLM er tilfreds med salgstallene på rutene. På søndagens pressemøde i Aalborg Lufthavn afslørede KLM´s vice-koncernchef Erik Varwijk, at selskabet overvejer at indsætte en tredje frekvens på ruten i løbet af 2012 eller senest i 2013.

“Udfordringen er dog, at gøre Aalborg kendt ude i den store verden. Omkring 85 procent af det hidtidige salg på ruten stammer fra det nordjyske område. Men vi skal have øget antallet af bookinger fra andre markeder,“ sagde Erik Varwijk.

Folkefest i lufthavnen
Ellers havde ruteindvielsen nærmest karakter af en folkefest i lufthavnen. Omkring 200 inviterede kunder, samarbejdspartnere og presse var til stede ved søndagens åbningsarrangementet i Aalborg Lufthavn.

Her kunne man blandt andet møde skuespilleren Paprika Steen, der i forening med lufthavnsdirektør Søren Svendsen kunne underholde om forskellen mellem nordjyder og københavnere. Den musikalske underholdning var lagt i hænderne på en veloplagt Bryan Rice, mens den nordjyske pilot Kathrine Elmer kiggede forbi. Kathrine Elmer sidder til dagligt i cockpittet hos selskabet PrivatAir, der opererer KLM-ruten mellem Amsterdam og Houston.

Åbningsarrangementet sluttede med et pressemøde i lufthavnen, hvor Air France KLM´s topchefer mødte dansk og hollandsk presse. Herefter ventede et 9-personers jetfly fra North Flying på at bringe de flyvende hollændere videre til et åbningsarrangement i Billund Lufthavn, hvor Air France-ruten til Paris-Charles de Gaulle også skulle åbnes med manér.

Billund og Aalborg var nemlig de eneste to nye europæiske destinationer i Air France KLM´s sommertrafikprogram. Derfor er også god grund til tilfredshed i det jyske marked med SkyTeam-selskabernes vestdanske satsning.