Fødselsdagsfest over Atlanten udviklede sig til tumult

Tre britiske familiemedlemmer på vej fra London-Gatwick til Bridgetown på Barbados fejrede fødselsdag så lystigt, at det kom til nævekamp med en dansk familie. Efter ankomsten i Bridgetown blev de urolige flypassagerer anholdt og fik valget mellem en bøde på 120.000 kroner eller en måned i fængsel.

De 229 passagerer og 16 besætningsmedlemmer om bord på etBoeing 747-400 fly fra britiske Virgin Atlantic fik den 9. juni en særlig oplevelse undervejs fra London-Gatwicktil Bridgetown på Barbados.

Episoden opstod, da en britisk familie fejrede fødselsdag ombord på flyet. Familien bestod af faderen på 76 år, datteren på 46 år og dennes ægtemand på 49 år. Det var datterens fødselsdag, der blev fejret, og det skete under særdeles højrøstede forhold ombord i flyet.

Det generede endansk familie så meget, at man først klagede til kabinebesætningen, hvorefter der blev en særdeles højrøstet krig på ord på tværs af kabinen. Og det var angiveligt ikke sprogets pæneste gloser, der blev brugt.

Da ordene slap op, blev næverne taget til brug i stedet for. Det endte med, at besætningen måtte skille de stridende parter ad, og efter cirka 30 minutter var der atter faldet ro over gemytterne. Da skaderne blev gjort op, havde ægtemanden til fødselaren reddet sig et blåt øje, mens fødselaren havde beskadiget sin arm, således at den måtte bindes op i slynge.

Episoden tog fart ca. 90 minutter før flyets ankomst i Bridgetown, ogda flyet nåede frem til destinationen, stod mere end 10 betjente klar til at anholde det urolige fødselsdagsselskab, mens yderligere 12 passagerer og besætningsmedlemmer blev taget med til afhøring – herunder den danske familie.

Dagen efter ankomsten blev de tre familiemedlemmer stillet for en dommer, og fik tildelt en bøde på hver 7.500 dollars eller knapt 40.000 danske kroner. Samlet blev bøden således på 120.000 kroner, mens alternativet for familien var en måneds fængsel, hvis bøden ikke kunne betales, skriver flere britiske medier.

Herudover skal familien finde et andet flyselskab, når de skal rejse tilbage til London. For udover bøden blev familien idømt livsvarig karantæne ombord på fly fra Virgin Atlantic.