Første arabiske selskab i SkyTeam-alliancen

Saudi Arabian Airlines underskrev mandag en aftale om at tilslutte sig SkyTeam-alliancen fra 2012. Det nationale saudiske luftfartsselskab bliver dermed det første selskab fra Mellemøsten, der bliver medlem af SkyTeam.

Luftfartsselskaberne i Mellemøsten har hidtil holdt sig ude af de globale alliancedannelser. Hidtil har Royal Jordanian været medlem af Oneworld, mens Egyptair siden 2008 har været medlem af Star Alliance.

Men de stenrige luftfartsselskaber på den arabiske halvø har hidtil været alliancefrie. Derfor bliver Saudi Arabian Airlines det første selskab fra området, der tilslutter sig en global alliance. Mandag kunne selskabet således underskrive en aftale om optagelse i SkyTeam i 2012.

Dermed bliver det nationale saudiske selskab det 17. medlem af SkyTeam, der ledes af amerikanske Delta og Air France KLM. Optagelsen af Saudi Arabian Airlines vil bringe antallet af destinationer tættere på 1.000 med tilføjelsen af 35 nye destinationer i netværket.

Sauid Arabian Airlines komplementer SkyTeam-netværket på fortræffelig vis ved at tilføje et antal destinationer i Mellemøsten, der ikke i dag betjenes af SkyTeam-medlemmerne. Gennem de store hubs i Riyadh, Jeddah og Dammam, vil rejsende kunne få adgant til nye destinationer på den arabiske halvø, det indiske subkontinent samt i Nordafrika. Eksempler herpå er Alexandria, Aden, Colombo og Islamabad.

Saudi Arabian Airlines er i øjeblikket ved at gennemføre en turnaround, der vil være afsluttet i 2013. Planen omfatter en modernisering af infrastrukturen, omstrukturering af rutenetværket samt implementering af et flådefornyelsesprogram gennem køb af de de mest avancerede passagerfly.

Selskabet har således i dag en ordre på i alt 44 nye fly – 18 fly af typen Airbus A320/321, 2 Airbus A330-300, 12 Boeing 777-300ER og i alt 8 Boeing 787-900 Dreamliners.

“Gennem offentliggørelsen af vort første medlem i 2011 fortsætter vi den globale ekspansion, som vi allerede i 2010 satte yderligere fart på. I 2010 bekræftede China Eastern og datterselskabet Shanghai Airlines, China Airlines, Garuda Indonesia og Aerolíneas Argentinas deres fremtidige medlemskab af SkyTeam. At vi nu kan tilføje Saudi Arabian Airlines, vil definitivt komplementere vort samlede netværkstilbud til vore kunder,“ siger Marie-Joseph Malé, administrerende direktør hos SkyTeam.

Foto: Saudi Arabian Airlines har underskrevet aftale om optagelse i SkyTeam i 2012.